Naša zgodba

Vse se je začelo z iskanjem novega hobija. Pravijo, da človek v povprečju menja službe na vsakih 15 let. Mogoče danes celo pogosteje. Pri meni se je po 20 letih poučevanja ruskega jezika v jezikovni šoli Linguarus porodila želja po novih izzivih, kreativnem ustvarjanju in spoznavanju lastnih skritih talentov. Ideje in priložnosti pogosto nepričakovano potrkajo na vrata. Hvaležna sem, da sem prisluhnila svojemu notranjemu glasu in poiskala možnosti, da željo tudi uresničim. Sprva sem dolgo in potrpežljivo čakala na začetek tečaja in na koncu nagovorila Jolando k individualnemu pouku. Poletni čas je bil najprimernejši, da se posvetim osvajanju prvih tehnik patchworka. Ob podpori izkušene učiteljice sem skrbno osvajala nove tehnike in kmalu odpotovala po dodatna znanja v tujino. V moji domovini Rusiji se je quilting hitro in močno razširil. Na intenzivnem tečaju tehnik prostoročnega prešivanja mi je Julija predstavila tudi šivalne stroje Bernina, ki omogočajo kakovostno, lepo in dokaj preprosto uresničitev idej. Zelo hitro sem začela s prešivanjem. Mogoče zato, ker je bilo vse tako razumljivo predstavljeno. Prostoročno prešivanje ali freemotion quilting – fmq – sem zelo hitro vključila v svoje izdelke in jim tako dodala noto čarobnosti, zanimivosti, unikatnosti. Vleklo me je v Švico, v samo srce Bernine. Tam sem spoznala vse posebnosti teh šivalnih strojev, prednosti pred ostalimi stroji in njihove neizmerne možnosti za ustvarjanje. Mislim, da sem se znašla v najboljši družbi, odkar sem bila sprejeta v veliko »Bernina family«, kot pravijo njeni pripadniki in zaposleni. Bernina je zdaj na policah mojega studia, na moji delovni mizi, na mizah mojih učenk in učencev ter seveda v mojem srcu. Bernina je del zgodbe, ki jo živim.

Vzporedno z razvojem quilt studia sem razvila program poslovnih daril Maryna's Gifts z odličnim izborom aromatičnih marmelad in ekstra džemov. Kraji, ki jih nežno božata sonce in toplota, a jih tudi neusmiljeno bičajo veter, sol in neusmiljeno morje, so me navdihnili za oblikovanje edinstvene darilne linije, ki mi pomaga pri ohranjanju stalne povezanosti z morskimi kraji Srednje Dalmacije. Program ročno izdelanih daril za zasebno in/ali poslovno obdarovanje je namenjen vsem, ki želite ohraniti stik z mediteransko naravo. Z Maryna's Gifts boste vedno obrnjeni proti soncu.

Ker ustvarjamo z željo po ohranjanju narave in trajnostnem razvoju, spoštujemo tradicijo in znanje naših prednikov, raziskujemo okolje in ga spretno povezujemo s sodobnim načinom življenja, v svoj darilni program dodajamo nove, preverjene in potrjene okuse. V letu 2019 se je tako ekstra džemom, oljčnemu olju in ročno izdelanim darilom iz tekstila pridružil izredno kakovosten hercegovski med. Dragoceni nektar več kot 20 zdravilnih poljskih cvetlic je ujet v kozarcu izredno aromatičnega, cvetličnega medu, ki ga vsako jutro na tešče zaužijem eno žlico. Na podlagi lastnih izkušenj tudi vam z veseljem priporočam njegovo uživanje, saj boste tako poskrbeli za svoje telo in duha ter okrepili svoj imunski sistem. Telo vam bo hvaležno, rezultat pa boste občutili na lastni koži.

Z velikim spoštovanjem vas vabim v našo družbo!

Maryna Bilash Puljić

MARYNA’S QUILT STUDIO & MORE, Vse pravice pridržane, © Copyright 2024   |    Pogoji poslovanja   |    Reklamacije in vračila   |    Garancije