Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

1. Pogoji poslovanja
Vse cene v spletni trgovini www.marynastudio.com so dokončne glede na dan naročila in že vsebujejo DDV. Po zaključku nakupa boste prejeli potrditveno e-sporočilo z vsemi podrobnostmi o vašem naročilu.
 
2. Podatki o dostavi
Izdelki, ki so na zalogi, bodo dostavljeni v roku 5 do 7 delovnih dni, šteto od dneva vašega naročila. Naročeni izdelki bodo dostavljeni na območju Slovenije preko Pošte Slovenije. Za artikle, kjer poštnine ni mogoče izračunati (npr. šivalne stroje) bo poštnina obračunana skladno z veljavnim cenikom Pošte Slovenije in jo kupec plača neposredno dostavljalcu Pošte Slovenije.

Za ostale artikle pa poštnina znaša:
- v primeru, da je plačilo po predračunu znaša poštnina 3,50 € z DDV
- v primeru plačila po povzetju pa znaša poštnina 4,50 € z DDV.

Pri nekaterih izdelkih se lahko dobavni rok nekoliko podaljša. Mogoče je, da zaloge posameznih izdelkov poidejo in niso več na voljo.
Če naročenih izdelkov ne bomo mogli dostaviti v predvidenem času, vas bomo o tem obvestili, pri čimer bomo uporabili vaše kontaktne podatke, ki ste nam jih zaupali ob naročilu.

3. Plačilo
a) Gotovina
Plačilo z gotovino se opravi ob prevzemu blaga. Prevzemnik je zmeraj tudi plačnik. Plačan mora biti celoten znesek.
Naročene izdelke lahko plačate po povzetju ob dostavi na vašem domu oz. ob prevzemu blaga na vaši lokalni pošti le z gotovino.

b) Plačilo po povzetju
Poštnemu uslužbencu ali dostavljavcu ob prevzemu paketa izročite gotovino in le-ta bo za vas izvršil plačilo posebne položnice, pri čemer plačate provizijo po veljavnem ceniku Pošte Slovenije. Pri znesku nad 1.000€ morate poštnemu uslužbencu sporočiti tudi svojo davčno številko.

c) Plačilo po predračunu
Naročene izdelke lahko plačate po predračunu. Po knjiženem plačilu vam bomo naročeno poslali na navedeni naslov, izdelke pa lahko prevzamete tudi v naši trgovini Maryna's Quilt Studio & More, Medvedova cesta 17, 1000 Ljubljana.

4. Pogodba o nakupu
Pogodba o nakupu se hrani na sedežu podjetja in jo lahko prejmete na pisno zahtevo. Svojo zahtevo sporočite na naslov: Maryna Bilash Puljić s.p., Medvedova cesta 17, 1000 Ljubljana ali na e-naslov maryna@marynastudio.com.
Sklenjena pogodba (oz. naročilo) bo shranjena pri podjetju 6 mesecev po sklenitvi. Dostop do pogodbe je možen v zgoraj navedenem časovnem obdobju.

5. Identifikacija strank ob prevzemu blaga
Dobavitelj oziroma od njega pooblaščena dostavna služba, si pridržuje na primeren način preveriti istovetnost prevzemnika blaga (vpogled v osebne ali druge dokumente), saj s tem zagotovimo, da naročeno blago lahko izročimo pravemu naročniku.

6. Dostava / dobava
Dostava deluje tudi po povzetju. Poštnemu uslužbencu ali dostavljavcu ob prevzemu paketa izročite gotovino in pošta bo s položnico za vas izvršila plačilo. Dostava po pošti je možna samo v Sloveniji. Vse izdelke, ki so na zalogi vam bomo v roku 5-7 delovnih dni po pošti dostavili na vaš naslov. Če vas takrat ni doma, vam bo pošta pustila obvestilo o prispelem paketu. Na pošti vas bo paket čakal še 15 dni.

Poštnina pri šivalnih strojih in ostalih artiklih, kjer morebitnih dodatnih stroškov ne moremo izračunati, se obračuna po veljavnem ceniku Pošte Slovenije in plača direktno ob prevzemu paketa poštnemu uslužbencu.

Lahko se zgodi, da se dobavni rok določenih izdelkov zaradi velikega povpraševanja nekoliko podaljša. Prav tako je mogoče, da zaloge posameznih izdelkov v teku sezone popolnoma poidejo in niso več na voljo. Če bi se to zgodilo ravno vam, vas že vnaprej prosimo za razumevanje.
Kadar vam naročenega izdelka ne moremo zagotoviti, si pridržujemo pravico, da od naročila odstopimo. O odstopu od naročenega blaga vas pravočasno pisno obvestimo.

Naročeno blago ostane do poravnave celotne kupnine v lasti podjetja Maryna Bilash Puljić s.p.

7. Razprodani izdelki
V posameznih primerih se lahko zgodi, da vam katerega od naročenih izdelkov ne moremo poslati, ker je razprodan, zato vas prosimo za razumevanje. Verjamemo, da boste v naši bogati ponudbi našli podoben izdelek, s katerim boste prav tako zadovoljni.

8. Cene
Cene izdelkov, navedene na spletni trgovini www.marynastudio.com, so izražene v EUR. DDV je v ceno že vključen. Ponudba na spletu velja za objavljene izdelke. Rok veljavnosti ponudbe in cena velja na dan naročila.

9. Varovanje podatkov
Vaši podatki so pri nas računalniško obdelani in varovani v skladu z vsemi veljavnimi predpisi. Kupec soglaša, da mu lahko občasno pošljemo informativni material. Na vaš elektronski naslov boste prejemali samo obvestila o vašem naročilu in novostih v ponudbi.

10. Pravica do odstopa od nakupa - pogodbe
Kupec z oddajo naročila sprejema splošne pogoje poslovanja.

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik-fizična oseba pravico, da v roku 14 dni podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev (43.č člen ZVPOT).

Strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga; blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Blago mora biti vrnjeno nepoškodovano in v nespremenjeni količini. Vračilo plačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Obrazec za odstop od pogodbe si lahko prenesete tukaj.

Odstop od pogodbe kupca, ki je pravna oseba, se presoja po določbah Obligacijskega zakonika.

11. Točna navedba tehničnih korakov, ki vodijo do sklenitve pogodbe
1. Izbor željenih artiklov v košarico.
2. Popravljanje naročila: pred registracijo oz. vpisom podatkov uporabnika lahko svoje naročilo popravite (spremenite količino posameznega artikla ali brišete posamezni artikel).
3. Registracija ali vpis uporabnika ter njegovih podatkov, ki so zahtevani za opravljanje nakupa.
4. Potrditev naročila in strinjanja s splošnimi pogoji poslovanja na spletni strani www.marynastudio.com.
5. Po registraciji in naročilu prejmete povratno e-sporočilo s podatki za dostop do pogodbe na spletni strani www.marynastudio.com in izračun naročenih izdelkov/storitev.
6. Pogodba je sklenjena, ko potrošnik prejme naročeno blago in ga plača.
7. Pogodba poteče po petnajstih (15) dnevih, ko kupec prejme blago. Pogodbe so z novimi naročili ponavljajoče in trajajo do izteka.

Politika varovanja osebnih podatkov

Nikoli ne bomo zlorabili vaših osebnih podatkov na kakršenkoli način.
Vaših kontaktnih in osebnih podatkov ne bomo nikoli posredovali tretji stranki, razen če tako zahteva zakon.
Vaše kontaktne in osebne podatke lahko posredujemo tretji stranki, v kolikor ste privolili v kontaktiranje (Pristopna izjava).
Nikoli vam ne bomo pošiljali e-sporočil, na katere se niste prijavili, razen v primeru pomembnih transakcijskih e-sporočil.
Kadarkoli se lahko hitro in enostavno odjavite od katerekoli naše e-pošte.

 

Izjava podjetja Maryna Bilash Puljić s.p. o politiki varovanja osebnih podatkov


Varovanje osebnih podatkov naših uporabnikov je pomembna skrb našega podjetja. Vsi vaši osebni podatki, ki nam jih boste posredovali ob prijavi v Spletno trgovino podjetja Maryna Bilash Puljić s.p., bodo varovani v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (UL RS 94/2007).

Vse spletne aktivnosti podjetja Maryna Bilash Puljić s.p. so v skladu z Evropsko zakonodajo (EU Directive 95/46/EC, 2002/58/EC in Treaty Conventions ETS 108, ETS 181, ETS 185, ETS 189) in državnimi zakonodajami Centralne in Vzhodne Evrope. Politika zasebnosti obravnava ravnanje z informacijami podjetja Maryna Bilash Puljić s.p., ki jih dobi o vas, kadar obiščete našo spletno stran.

Zbiranje in obdelovanje osebnih podatkov

Osebni podatek je informacija, ki vas identificira: vaše ime, priimek, elektronski ali navadni naslov. Podjetje Maryna Bilash Puljić s.p. ne zbira vaših osebnih podatkov razen, kadar vi to omogočite, tj. ob naročilu izdelkov.

Uporaba in širjenje osebnih podatkov

Podjetje Maryna Bilash Puljić s.p. bo uporabilo vaše osebne podatke izključno zaradi tehničnih razlogov administracije na spletnem mestu, da vam zagotovi dostop do posebnih informacij ali za splošno komuniciranje z vami. Podjetje Maryna Bilash Puljić s.p. ne bo posredovalo vaših osebnih podatkov tretji stranki ali jih kakor koli tržilo drugje, razen če posredovanje podatkov tretji stranki izrecno dovolite. Zaposleni v podjetju Maryna Bilash Puljić s.p. so po dolžnosti zavezani k spoštovanju vaših zaupnih podatkov in obvezani po sporazumu o zaupnosti.

Svoboda izbire

Informacije, ki jih o sebi posredujete podjetju Maryna Bilash Puljić s.p., nadzorujete vi. Če se odločite, da vaših podatkov ne boste posredovali podjetju Maryna Bilash Puljić s.p., potem do nekaterih spletnih strani spletnega mesta ne boste imeli dostopa.

Uporabniki, ki se želijo odjaviti od naših e-obvestil, lahko to sporočijo na e-naslov info@marynastudio.com.

Če se spremenijo vaši osebni podatki (poštna številka, e-naslov, fizični naslov, telefonska številka), vas prosimo, da nas obvestite o spremembah na e-naslov info@marynastudio.com.

Avtomatično beleženje informacij (neosebni podatki)

Kadarkoli dostopate na spletno stran podjetja Maryna Bilash Puljić s.p., se splošni, neosebni podatki (uporabniki spletnega iskalnika, število obiskov, povprečen čas obiska na spletnem mestu, obiskane strani) avtomatično beležijo (ne kot del prijave). Te informacije uporabljamo za merjenje privlačnosti našega spletnega mesta in izboljševanje vsebin in uporabnosti. Vaši podatki niso predmet nadaljnje obravnave in niso posredovani tretji stranki.

Piškotki

Piškotki so neopazni dokumenti, ki so začasno shranjeni na vašem trdem disku in onemogočajo našim stranem prepoznavanje vašega računalnika, ko naslednjič obiščete spletno mesto podjetja Maryna Bilash Puljić s.p. Podjetje Maryna Bilash Puljić s.p. uporablja piškotke le za zbiranje informacij, ki zadevajo uporabo našega spletnega mesta.

Varnost

Podjetje Maryna Bilash Puljić s.p. si močno prizadeva za zagotovitev varnosti osebnih podatkov. Vaši podatki so ves čas zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali neavtoriziranim odkritjem.

Mladoletne osebe

Podjetje Maryna Bilash Puljić s.p. močno priporoča vsem staršem in skrbnikom, da naučijo svoje otroke varnega in odgovornega ravnanja z osebnimi podatki na medmrežju. Mladoletne osebe ne bi smele prenašati kakršnihkoli osebnih podatkov na spletne strani podjetja Maryna Bilash Puljić s.p. brez dovoljenja staršev ali skrbnikov. Podjetje Maryna Bilash Puljić s.p. ne bo nikoli zavestno zbiralo osebnih podatkov od mladoletnih oseb ali jih kakor koli uporabilo ali jih razkrilo tretji stranki brez njihovega dovoljenja.

Povezave do drugih spletnih strani

Izjava o varovanju osebnih podatkov se nanaša na spletno mesto www.marynastudio.com, ki ga ima podjetje Maryna Bilash Puljić s.p. Spletne strani na tem spletnem mestu lahko vsebujejo povezave do drugih oskrbovalcev znotraj in izven podjetja Maryna Bilash Puljić s.p., za katere ta izjava o varovanju osebnih podatkov ne velja. Ko zapuščate spletno mesto podjetja Maryna Bilash Puljić s.p., si zato vnovič preberite izjave o varovanju osebnih podatkov vsake spletne strani, ki zbira osebne identifikacijske podatke.

Splošni pogoji uporabe spletnega mesta www.marynastudio.com

1. Uvod
Spletno mesto je za namen tega obvestila pojem, ki zajema vse spletne strani na naslovu www.marynastudio.com.

2. Vsebina spletnega mesta
Podjetje Maryna Bilash Puljić s.p. se obvezuje, da bo storilo vse, kar je v njegovi moči, da bodo podatki na spletnem mestu resnični, zanesljivi in kakovostni. S tem pa ne odgovarja za morebitne tipkarske napake in za zamude ter pomanjkljivosti pri vnašanju ažurnih podatkov.

3. Zaščita avtorskih pravic
To spletno mesto je izključna last podjetja Maryna Bilash Puljić s.p., zato je prepovedana kakršnakoli zloraba podatkov, slik, besedil in drugih podatkov, ki so del tega spletnega mesta. Prepovedano je kakršnokoli kopiranje, distribucija ali druga uporaba vseh zgoraj navedenih podatkov brez predhodne vednosti in dovoljenja podjetja Maryna Bilash Puljić s.p.

4. Sprememba pogojev
Podjetje Maryna Bilash Puljić s.p. si pridržuje pravico do spreminjanja splošnih pogojev brez predhodnega opozorila. Spremembe začnejo veljati takoj, ko so objavljene. Zaradi teh pravic si ob vsakem obisku našega spletnega mesta pozorno preberite pogoje uporabe, pogoje poslovanja za e-trgovino in politiko varovanja osebnih podatkov pri e-trgovini.

5. Pristojno sodišče
Za razlago in vsa pravna vprašanja v zvezi z uporabo materialov, ki so objavljeni na teh spletnih straneh, se uporablja izključno slovensko pravo. Za zahtevke in spore v zvezi z uporabo omenjenih materialov je pristojno sodišče v Ljubljani.

6. Zaključek
Z vstopom na spletno stran soglašate, da ste seznanjeni in se strinjate z vsemi zgoraj navedenimi pogoji.

Želimo vam prijeten ogled!

MARYNA’S QUILT STUDIO & MORE, Vse pravice pridržane, © Copyright 2024   |    Pogoji poslovanja   |    Reklamacije in vračila   |    Garancije