Pomembno je, da znamo izkoristiti možnosti šivalnega stroja

01.09.2020

Ob nakupu šivalnega stroja je pomembno, da znamo izkoristiti vse njegove zmožnosti. Pred kratkim se je ena gospa ob ogledu bernette funlock b42 začudila, da stroj lahko naredi samo 4 vrste šivov: verižni šiv in 3 različna ploščata šiva širine 2,8 ali 5,6 mm.

Ob pregledu tačk, ki so na voljo za coverlock b42/b48 ali overlock b44/b48 doživite pravo razodetje. V kompletu za coverlock bernette b42 najdemo 7 tačk, v kompletu za overlock bernette b44 ali kombinirani stroj bernette b48 pa 6 tačk.
Tačko za paspuliranje sem preizkusila na delavnici v Bernini. Spoznala sem dva načina priprave obrobe s poševnim trakom: brez tačke (šivala sem na overlock bernette b44) in s tačko (šivala sem na coverlock b42). Tiste, ki jo že imate, pozor! Pri pripravi blaga/paspule za tačko za paspuliranje pazimo, da bo širina paspule pravilna. Če bo paspula pretanka, leva igla ne bo zajela blaga ob robu in ne bomo dobili lepega roba. Če se pa blago v tački naguba, se je treba ustaviti in popraviti/naravnati blago.
Na začetku paspulo odrežite pod kotom, da jo lažje spravite v tačko. Pomembno je do konca vpeti/potegniti osnovno blago med plastična vodila tačke. Poševni trak zašijte pribl. 2 cm od roba osnovnega blaga in odrežite.
Zelo priročna je prozorna standardna tačka, ki ima oznake za vse tri igle, z njo lahko zelo natančno sklenete krog in združite šive. Poleg tega ima rdečo oznako na sredini za dodatno natančno usmerjanje.
Tačka za robljenje natančno zavije blago in ga zafiksira. Vi pa naredite 2-igelni pokrivni šiv in istočasno zarobite rob.
Zraven sta tudi 2 tački za prišivanje čipk. Z eno tačko zarobite in prišijete čipko, druga samo prišije čipko. Zadnja tačka je za všitje vrvic, predstavili jo bomo v naslednjih člankih.
Seveda se vam bolj splača kupiti komplet tačk, kot če jih kupujete posamično. Kompleti so na zalogi.
Lahko jih naročite po elektronski pošti maryna@marynastudio.com ali preko naše spletne strani.
Nazaj na seznam blogov

Pokličite nas kadar koli: 386(0) 590 102 20

Maryna‘s
Quilt studio
Maryna‘s
Gifts
Šivalni stroji
Bernina
MARYNA’S QUILT STUDIO & MORE, Vse pravice pridržane, © Copyright 2021   |    Pogoji poslovanja   |    Reklamacije in vračila   |    Garancije