Naročilo - odeja v tehniki patchwork

02.09.2020

Danes bom naredila kratko pavzo med objavami za coverlock bernetteb42, ki se je izkazal, kot dober pomočnik za mlade in drzne ter izkušene šivilje. Bom odgovorila na vprašanje »Koliko časa potrebujem za pripravo in prešivanje odeje ali pregrinjala v tehniki patchwork?«, ker sem prav kar zaključila tako naročilo in sem ga predala zadovoljni naročnici. 

Petega julija sta se v salonu oglasili mati in hči. Mama je zaljubljena v patchwork in je ob pogledu na razstavljeno odejo v salonu naročila prav tako, le v modrih, morskih barvah. Sva se dogovorili, da bo naročilo izvedeno meseca avgusta. Ob prvih narejenih blokih se je naročnica premislila. Paranje, sestavljanje ponovno. »Res moram zelo imeti rada delo, ki ga počnem«, sem več krat pomislila. »Morska« barva je dobila novo podobo, ki jo vidite.
Začeli smo s planiranjem dopusta. Narezani koščki blaga so z mano odpotovali na morje. Odpotoval je tudi šivalni stroj Bernina570QE, ki je v času pika vročine delal kot urica in sešival in sešival trikotnike, ki sem jih pred tem več krat preložila med sabo. Barve se ne smejo dotikati, se ne smejo pogosto ponavljati, se morajo ujemati. In jih običajno prelagam toliko časa, da sem zadovoljna. Po vrnitvi domov, sem dodala oba roba in čim prej razvlekla blago na droge Bernine Q24longarm, ker sem vedela, da me čaka pot v Bernino v Švico.
Pred prešivanjem si je potrebno vzeti čas za izbor glavne niti za prešivanje in seveda določiti vzorec prešivanja. Ker sem že vedela, da bom prešivala s pomočjo šablon, sem si več časa vzela za sukance. Za spodnjo nit sem izbrala nit Madeira Cotona, za zgornjo Madeira Aeroquilt multicolor. Saj pri tolikšnem številu barv, sukanec, ki spreminja barvo bo najboljša izbira.
Vedela sem, da odeja mora potovati z mano, če jo res želim dokončati avgusta. Zvečer v hotelu bom imela čas zašiti vsaj pol metra zaključnega roba. Vem, da me bo veliko vas dobro razumelo.
Privoščila sem si nekaj čudovitih posnetkov in odeja se je srečno vrnila domov. Zraven je še nastala sovica in 29.08. je pregrinjalo s sovico prevzela hčerka. Mama pa je napisala: »Hvala za vse. Hči pravi, da je vse, kar narejeno, naravnost čudovito. Komaj čakam, da mi pripeljejo. V vsakem primeru bova še sodelovali, ker je patchwork moja ljubezen. Lepo se imejte.«
Kaj je še lepšega?!

Nazaj na seznam blogov

Pokličite nas kadar koli: 386(0) 590 102 20

Maryna‘s
Quilt studio
Maryna‘s
Gifts
Šivalni stroji
Bernina
MARYNA’S QUILT STUDIO & MORE, Vse pravice pridržane, © Copyright 2021   |    Pogoji poslovanja   |    Reklamacije in vračila   |    Garancije