Kako sem spoznala bernette šivalne stroje

07.10.2020

Moj današnji članek bo zaokrožil srečanje z Berninino linijo bernette, ki je ustvarjena za mlade in drzne šivilje.

Sem šivala od otroštva. Verjetno to imam v genih, ker je moja babica po očetovi liniji bila šivilja. Žal jo nisem poznala. Babica po mamini liniji mi je posredovala vse svoje šiviljsko znanje in tudi stroj, ki sem ga občudovala, saj je imel poslikavo, kot večina starih šivalnih strojev. Moj prvi stroj ni imel pedale, sem ga vrtela z desno roko za ročico in tako sem začela šivati doma.
V Sloveniji sem se odločila naučiti patchworka. Po dolgem pregovarjanju sem dobila termin za individualne ure in sem šla v Liupko po stroj. Vse sem razložila prodajalki zakaj ga potrebujem, kaj bom šivala. Prodajalka me je peljala k stojalu in mi je pokazala kateri stroj je pravi zame. Pa še je bil v akciji! Natančno en večer pred tečajem sem odprla škatlo in preverila, kako stroj dela. Naslednji dan na tečaju sem izvedela, da moj stroj ne ponuja šivov, ki jih potrebujem za patchwork. Besna sem klicala v trgovino, govorila z mentorico in prosila, da mi stroj zamenjajo na pravega. Ponudili so 50 % cene za stroj, ki sem ga kupila ob nakupu novega. Premalo se mi je zdelo za 2 narejena šiva in stroj sem odpeljala na vikend ter ga uporabljam za šivanje rjuh: raven šiv + cik-cak. ☹

Ne glede na to sem kupila pri njih drugi stroj, po priporočilih mentorice, veliko boljši od prvega. Ta še dela, vendar pri prostoročnem prešivanju je začel škripati. Oddala sem ga na servis, plačam, poskusim – isto. Kličem serviserja, pravi, da drugega ne more ponuditi, ker s to tačko stroj tako dela in zato vse škripa. Prostoročno prešivala nisem več.
Odpotovala sem v Rusijo na izobraževanje. Posadili so me za Bernino in sem se zaljubila. Veliko sem naredila, da bom postala njihova zastopnica, priznam. Se cenijo in ob pripravi različnih planov za predstavitev Bernine v Sloveniji sem morala dokazati, da bom temu poslu kos. Takrat je bilo na papirju, zdaj se dogaja v živo.
Prvo izobraževanje na sedežu Bernine, 5. maj 2019. Na trg so prišli šivalne in šivalno-vezilni stroji bernette b70, b77 in b79.

Tam sem se prvič srečala z linijo šivalno-vezilnih strojev bernette. Pred tem nikoli nisem vezla na stroj. Moj prvi izdelek je bil sešiti ovitek iz flisa za fascikel za predstavitev tega stroja, nekaj vaj za spreminjanje šivov in dizajna. Začela sem z vezenjem in kmalu je bil konec izobraževalnega dneva. Pri nas bi zagotovo zaključila vzorec. Tam pa sem ob 16h že morala v avtobus in na izlet. Zamenjala bi ta izlet za šivanje, vendar Švicarji so striktni in komaj sem skočila na WC – v avtobusu so me že vsi čakali.
O liniji bernette smo pripravili članek, ki je še vedno objavljen na naši spletni strani z imenom "bernette za vse moje ideje".
V času Corone se je povpraševanje po strojih bernette močno povečalo. 

Ne spreglejte spletne vsebine na naslovu www.mybernette.com. Pod rubriko Sewing project boste našli brezplačna navodila in kroje za izdelavo privlačnih projektov.

Maryna

Nazaj na seznam blogov

Pokličite nas kadar koli: 386(0) 590 102 20

Maryna‘s
Quilt studio
Maryna‘s
Gifts
Šivalni stroji
Bernina
MARYNA’S QUILT STUDIO & MORE, Vse pravice pridržane, © Copyright 2021   |    Pogoji poslovanja   |    Reklamacije in vračila   |    Garancije