Praktično spoznavanje kombiniranega šivalnega stroja bernette b48

25.10.2020

V petek, 23. 10. na delavnici s kombiniranim strojem bernetteb48 smo bili v manjšem številu in sem se delavnice udeležila tudi sama.
Naredila sem nekaj fotografij in vam pripravila kratki povzetek dela. Takoj po koroni bomo delavnico ponovno izvedli in vse, ki se niste mogle udeležiti delavnice, prijazno vabljene.

Za delavnico smo za vas pripravili brošuro in pripravili bolj udoben pregled šivov, napetosti in drugih vrednosti, ki so potrebne za določen šiv.
Ob nakupu bernetteb48 boste lahko stroj takoj začeli uporabljati kot overlock, tako, da smo se učili stroj spremeniti v coverlock in obratno. V navodilih natančno piše kako to naredimo, sicer bo na delavnici mentorica povedala in tudi po potrebi pokazala, kako to naredimo. 
Potrebujemo znanje o uporabi tačk, ki nam odprejo horizonte in delo z overlockom ali coverlockom postane še bolj zanimivo in produktivno. Zato smo se ob menjavi tačk učili z določeno tačko doseči željeni rezultat.
Kaj to pomeni? Za določen šiv moramo spremeniti dolžino šiva in/ali nožka in/ali napetosti sukancev in/ali položaj igel in/ali diferenciala … Mentorica nas nauči samostojno najti potrebno informacijo v navodilih, zato vas prosim, da pri prijavi na delavnico ne pozabite prinesti svoja navodila za bernette b48 in tam boste naredili kakšen zaznamek (seveda tiste, ki stroj bernette b48 že imate).
Zaljubila sem se v tačko za šivanje elastik in zelo mi je bil všeč šiv Rolled hem, s katerim sem okrasila rob in je nehote nastalo krilo za barbiko od kolegičine hčerke. Druge udeleženke so za ta šiv uporabile sukanec Madeira Heavy Metall in je rob postal zelo opazen. Ta šiv naredimo samo z eno iglo in tremi sukanci. Pomembno je, da napetost ne zategnemo, sicer se bo rob zvil.
Za spodnjo nit sem uporabila sukanec Madeira Aeroflock.
Pri uporabi coverlocka sem se odločila, da bom našla prave nastavitve za uporabo sukanca Madeira Decora št. 12, ki je zelo lep a je debelejši od navadnih sukancev. Zato sem naredila več poskusov na umetnem usnju. Ugotovili smo, da je potrebno uporabiti debelejšo iglo. Napetost petlitelja za verižni šiv pa nastaviti celo na »9«.
Za nastavitev napetosti bomo potrebovali malo več časa. S prebiranjem navodil in prakso pa pridobimo dragoceno znanje o nastavljanju napetosti na tovrstnih strojih.
Delavnica za uporabo kombiniranega šivalnega stroja bernette b48 je zelo poučna. Odvisno od prijavljenih je tudi različen pregled vsebin, ki jih je mentorica pripravila za udeleženke. Vaša vprašanja seveda tudi oblikujejo potek delavnice.
Upam, da se kmalu vidimo z vsemi, ki niste mogli do nas in vsemi, ki nas želite spoznati.

Nazaj na seznam blogov

Pokličite nas kadar koli: 386(0) 590 102 20

Maryna‘s
Quilt studio
Maryna‘s
Gifts
Šivalni stroji
Bernina
MARYNA’S QUILT STUDIO & MORE, Vse pravice pridržane, © Copyright 2021   |    Pogoji poslovanja   |    Reklamacije in vračila   |    Garancije