Program za vezenje - Bernina Embroidery Software

14.11.2020

Vse več nas je ljubiteljic strojnega vezenje. Vse lažje nam je, ko je na razpolago orodje, ki pretvori želeno fotografijo ali sliko v vezilni jezik. Program nudi veliko možnosti. V programu naredimo logotip podjetja, oblikujemo samostoječo čipko, spremenimo ali dodelamo potek in strukturo šivov.

Mojega muca Winstona pasme kurilska kratkorepa mačka, že poznate. Poznate tudi sliko Winstona, ki jo je naslikala moja kolegica Elena iz Madeire in je namignila, da bi lahko Winstona sprogramirali v vezilnem software-ju od Bernine. Vsak, ki je bil pri nas, že ve, da se na spletni strani Bernine lahko prijavi in prenese brezplačni 30. dnevni program za oblikovanje vaših dizajnov. Točno to sem naredila tudi jaz.

Sliko Winstona smo premestili v program. Takoj sva s sodelavko ugotovili, da je slika zelo nejasna, barve niso bile očitne, meje med prehodom barv niso določene, saj je Winston naslikan z akvarel barvicami, ki so zelo vodene. Tako sliko je naprej potrebno obdelati v programu Fotoshop: ojačiti barve in orisati meje. Ko sva z videzom Winstona v fotoshop-u bili zadovoljni, sva ga s kolegico spet premestili v berninin program za vezenje in začeli določati šive. Program ponuja različne vrste dizajna šivov. Lahko izbirate med gladko strukturo, bolj dinamično, karo ali pa navadno strukturo šivov. Midve sva izbrali naravno strukturo šivov.
Najprej lahko določite število barv, iz katerih bo vzorec narejen. Sva vzeli 20 barv, ker želiva, da se bo slika prelivala, da bodo vidni odtenki. Program je takoj ponudil barve niti glede na odtenke v sliki.
Program vsebuje barvne karte večine proizvajalcev niti za vezenje. Med njimi je seveda tudi Madeira. Izbrali sva sukanec Madeira Rayon. Seznam potrebnih barv sukancev Madeira Rayon je določen in se mi ni treba ukvarjati z iskanjem ustreznih barv.

Kaj bo krasila slika Winstona? Pustimo času čas.

Bernina Embroidery Software-8

Programsko opremo Bernina Embroidery Software lahko kupite v naši spletni trgovini. 

LINK - programska oprema Bernina

Nazaj na seznam blogov

Pokličite nas kadar koli: 386(0) 590 102 20

Maryna‘s
Quilt studio
Maryna‘s
Gifts
Šivalni stroji
Bernina
MARYNA’S QUILT STUDIO & MORE, Vse pravice pridržane, © Copyright 2021   |    Pogoji poslovanja   |    Reklamacije in vračila   |    Garancije