Kdo so moje tečajnice?

29.03.2021

Pridejo iz različnih vetrov in delčkov Slovenije. Vedno znova je prijetno začeti delo z novo skupino, ko veš, da tiste, ki se zberete v naših prostorih, resnično verjamete v svoje moči in zaupate mojemu znanju. Jaz pa z veliko željo in veseljem vam zaupam svoje veščine.

Kako pa sploh pride do vpisa na tečaj pachwork-a in prostoročnega prešivanja? Zgodbe so res zelo zanimive!
Po priporočilu se oglasi gospodična iz Ljubljane, študentka fakultete za oblikovanje in prinese svojo prvo odejo v tehniki patchwork, da jo prešijem. Odeja je že zaključena. Zaključni rob je tudi narejen ????. Začnem z razlagami o postopku oziroma vrstnem redu. Joj, joj, kaj zdaj?! Nič hudega, bomo prešili na Q20 – miza je dovolj velika. A boljše je, če poznaš osnove in veš, da zaključni rob na izdelku naredimo po tem, ko je quilt že prostoročno prešit. Še boljše pa je, da svoj izdelek prešiješ tako, kakor si sam zamisliš. Z vsakim unikatnim izdelkom se rojeva tvoj mali otrok in vanj vlagaš svoj čas, svoje znanje, svoje videnje barv. Tako se obe strinjava, da je čas za izobraževanje.
Udeleženka začetnega tečaja šivanja in krojenja z Beti je študentka fotografije iz Domžal. Zaupala mi je, da ji je naš tečaj, na katerem si je skrojila in sešila bluzico in masko, odprl oči. »Od takrat sem začela šivati,« je rekla, ne glede na to, da je doma vseskozi stal šivalni stroj in ga prej sploh ni uporabljala. Zdaj pa pred sabo postavlja že večje izzive in odločitev je padla za prijavo na tečaj patchworka in prostoročnega prešivanja.
Novopečena upokojenka iz Črnuč, imetnica vezilnega stroja #bernetteb70DECO se je odločila zamenjati svoj starejši šivalni stroj in se posvetiti patchworku, ki je tesno povezan s prostoročnim prešivanjem. Zdaj, je rekla, naj gre za res! Tako se je z nakupom šivalnega stroja #Bernina480 odločila za spoznavanje delovanja tačke #BSR, ki omogoča enostavnejše prešivanje izdelkov. Na prvem srečanju ni mogla skriti svojega navdušenja. Zelo cenim tudi njeno pohvalo glede vodenja tečaja.
Gospa v najboljših letih iz Velenja je najmanj 3krat poslala elektronsko prijavo na tečaj, ko sploh še nisem vedela kako bo z ukrepi, ali bo možno začeti z izobraževanji. Prosila je, če urnik tečaja prilagodimo voznemu redu vlakov, ker ne vozi avta. Želja je bila velika in to me je spodbudilo, da začnem razmišljat o oblikovanju drugega cikla začetnega tečaja »Patchwork in prostoročno prešivanje«.
Seveda na začetku spoznamo stroje, naredimo nekaj za nas pomembnih šivov, spoznamo kako deluje Bernina in kako spreminjamo programe, saj se zavedam, da nima vsak doma Bernine. Ganjena je bila nad mehkobo delovanja stroja in ustreznim delovanjem tačk.
»Smo se že nekaj naučili,« je rekla ob koncu srečanja.
Tiste, ki ste prebrali članek do konca, veste, da je že vse povedano, vse je razumljivo: v naši družbi je lepo.
Prisrčno vabljeni!

Nazaj na seznam blogov

Pokličite nas kadar koli: 386(0) 590 102 20

Maryna‘s
Quilt studio
Maryna‘s
Gifts
Šivalni stroji
Bernina
MARYNA’S QUILT STUDIO & MORE, Vse pravice pridržane, © Copyright 2021   |    Pogoji poslovanja   |    Reklamacije in vračila   |    Garancije