Škarje so naš pomemben pomočnik

15.05.2021

Ko pravijo, da si prišel »v poslovne ali finančne škarje«, pomeni, da si v težavah, ko pa imaš na razpolago prave krojaške škarje pa lahko narediš marsikaj ustvarjalnega, oblikuješ in krojiš po meri!

Zgodilo se je, da smo poleg vrhunskih šivalnih strojev BERNINA postali zastopniki tudi za kakovostne sukance Madeira Garne. Prav tako se trudimo, da bo blago za ustvarjanje (ameriški bombaž, ki je na naših poličkah) izbrano iz najboljših kolekcij.
Brez kakovostne pozamenterije smo prikrajšani pri ustvarjanju, zato stalno širimo in nadgrajujemo svoj prodajni program. Izjemno kakovostne škarje in druge drobne pripomočke dobavljamo iz Rusije, ki ima zelo močno tradicijo ročnih del in šiviljstva.
Roke so naše glavno delovno orodje. In roke je treba zaščititi, prav zato je zelo pomembno, da izberemo ustrezno delovno orodje. Iz tega razloga sem se odločila, da vam bom danes predstavila vašega najpomembnejšega pomočnika: škarje.

Pred nakupom škarij, vam svetujemo, da jih preizkusite: primite jih v roko, začutite, kako se roki prilegajo, ker z rezanjem obremenjujemo zapestje. V ta namen je proizvajalec Aurora zapakiral škarje v pretisni omot, ki ga je mogoče enostavno odpreti, da embalaža ostane nepoškodovana. V našem salonu na Medvedovi cesti 17 v Ljubljani lahko primete škarje v roko, da začutite, ali so prave za vas. Poleg tega so vse naše škarje ergonomsko oblikovane za zagotavljanje popolne varnosti.

Pomemben je tudi naklon rezil v odnosu do ročaja. Rezili se morata premikati drug proti drugemu brez upora. Odpiranje škarij ne sme biti težavno!
Pri rezanju je zelo pomembno, da so konice škarij ostre, saj ravno s pomočjo konic naredimo všitke in zareze. Zato je zelo pomembno, da škarje niso preveč zategnjene in se dobro odpirajo.
Povezovalni mehanizem posebej olajša rokovanje z debelimi tkaninami. Vaše zapestje z uporabo škarij proizvajalca Aurora ne bo postalo utrujeno, četudi boste z njimi rezali težke, zahtevne materiale in dolgo krojili.

Ne shranjujte škarij ob drugih kovinskih predmetih, saj ne smejo priti v stik s kovinskimi predmeti. Škarje vam prav tako ne smejo padati na tla.
Nekatere škarje so opremljene z zaščitnim pokrovom. Je to idealen način za prenašanje in shranjevanje škarij.
Izogibajte se brušenju krojaških škarij. Brušenje škarij se v tovarni izvede z uporabo laserja, zato ne boste mogli samostojno izvesti ponovnega brušenja na enak način.

Za daljšo življenjsko dobo škarij priporočamo, da imate v delavnici nabor ustreznih škarij za rezanje in krojenje različnih materialov:
- za debelo blago,
- za tanko blago,
- za rezanje sukancev in manjša opravila (majhne ostre škarje),
- »sniper« škarje,
- in seveda škarje za rezanje papirja oz. pisarniške škarje.

Če škarje uporabimo za druge namene, hitro odpovedo, izgubijo svoje lastnosti. Tako s škarjami za blago ne smemo rezati papir, plastiko, pločevino.

Nazaj na seznam blogov

Pokličite nas kadar koli: 386(0) 590 102 20

Maryna‘s
Quilt studio
Maryna‘s
Gifts
Šivalni stroji
Bernina
MARYNA’S QUILT STUDIO & MORE, Vse pravice pridržane, © Copyright 2021   |    Pogoji poslovanja   |    Reklamacije in vračila   |    Garancije