Odpravljanje napak

21.08.2020

Napake. Resne in manj resne. Z njimi se moramo soočiti. 

Šivalni stroj potrebno obvladati v celoti. 

V času počitnic sem prejela klic na pomoč lastnice šivalno vezilnega stroja Bernina 590. Stranka je kupila šivalni stroj pred manj kot mesecem. Po 100 šivih stroj vozla spodnjo nit, nit se navija na steber čolnička, stroj ne šiva. Poleg tega stroj ne zafiksira šiva. Prosi, da ga servisiramo in odpravimo pomanjkljivosti.
Seveda sprejmem napako, sporočim serviserju. Čakam na njegov odgovor … nato ugotovimo, da vse deluje brezhibno. Šivalni stroj fiksira šiv ob začetku šivanja. Ob koncu šivanja, po pritisku na znak »škarjice«, kar pomeni odreži, šivalni stroj najprej šiva na mestu in tako zafiksira šiv, nato odreže sukanec. Oba sukanca ostaneta spodaj in nam ni treba vleči sukanca na zadnjo stran izdelka. Vse je narejeno brez nas.
Prejšnji šivalni stroj uporabnice je šival nazaj in tako zafiksiral šiv, sukanec je morala povleči na zadnjo stran in, če je želela biti prepričana, dodatno zavezati z vozlom. Pri Bernini tega ne delamo. Če stroj fiksira, pomeni, da nam ni treba skrbeti. To je to.
Glede vozlanja pa smo ugotovili, da je bila napaka pri vdevanju zgornje niti. Nit ni bila pravilno nameščena med diske, ki uravnavajo napetost zgornje niti.
 
Druga uporabnica je prinesla šivalni stroj Bernina 480 na servis. Ob pogovoru ugotovim, da je potrebno pokukati v območje čolnička. Ko sva izvlekli čolniček in ogledali jedro, v katerega namestimo čolniček, sva zagledali veliko nitk, ki so se tam nabrale. Očistila sem stroj, premazala in je bilo vse v redu. Serviserja nisva potrebovali. 
 
Rada bi poudarila, da sem vam ob nakupu šivalnega stroja Bernina vedno na razpolago in ste deležni brezplačne uvajalne ure v delovanje stroja, kjer predstavim njegove osnovne funkcije, pregledamo možnosti uporabe določenih funkcij, obvezno spoznamo tačko za izdelavo gumbnic in gremo skozi morebitne opozorilne znake.
 
Naj vam ne bo nerodno vprašati, česar ne veste. Kot vidite, elementarne napakice pri vdevanju sukanca ali nabrane nitke v območju čolnička povzročijo paniko in šivalni stroj resnično neha delati.
 
Zelo je pomembno, da se posvetite navodilom. Napisana so vam v pomoč. V navodilih tudi najdete odgovore na svoja vprašanja glede osnovnega delovanja vašega šivalnega stroja.
Nazaj na seznam blogov

Pokličite nas kadar koli: 386(0) 590 102 20

Maryna‘s
Quilt studio
Maryna‘s
Gifts
Šivalni stroji
Bernina
MARYNA’S QUILT STUDIO & MORE, Vse pravice pridržane, © Copyright 2021   |    Pogoji poslovanja   |    Reklamacije in vračila   |    Garancije