Zaključek natečaja "Iz starega novo", 18.12.2020.

21.12.2020

Kar 29 prejetih kreacij v šiviljskem natečaju »Iz starega novo« .

Dva meseca je trajal natečaj »Iz starega novo«, s katerim smo v Maryna`s Quilt Studio & More, v sodelovanju z vrhunsko švicarsko znamko šivalnih strojev Bernina, spodbujali ustvarjalke in ustvarjalce k prenovi in ponovni uporabi svojih starih oblačil. 

Zaradi težav pri decembrski dostavi paketov, smo ocenjevanje prispelih kreacij opravili 18. decembra. 21 ustvarjalk in en ustvarjalec je v oceno in borbo za lepe nagrade poslalo 29 recikliranih, prenovljenih in osveženih kreacij, ki jih bodo lahko ponovno z veseljem nosili.

Žirija je imela zahtevno delo. V ocenjevanje so članice žirije prejele prenovljene izdelke iz jeansa, med njimi tudi uglednih znamk, kot je Armani, prenovljena oblačila, ki so jih nekdaj nosile babice, nekdanja poročna oblačila, pletenine, izdelke iz džersija, viskoze, pletenine, poliestra, vezenine, okrasje iz vrvi, zaves, čipk … Žirija je bila zadovoljna s kreativnostjo poslanih izdelkov, tudi novo uporabnostjo, nekaj večja pričakovanja pa so bila ko gre za skrbnost izdelave in natančnost šivanja.

Žirija je na koncu izbrala štiri nagrajenke in sicer:

4. mesto in posebno nagrado si je prislužila Cvetka Kralj, ki je iz starega džinsa izdelala čudovit blazer z vrsto dekorativnimi elementi, ki je nujen kos vsake ženske garderobe. Za kreacijo si je prislužila izbor sukancev Madeira, pakiranih v njihovo kronico.

3. mesto so prisodile Martini Možini, ki je prav tako iz džinsa, v kombinaciji tudi z drugim blagom in številnimi okrasnimi šivi ter vezenino izdelala predpasnik za moža, pri tem pa duhovito uporabila obstoječe elemente prvotnega džinsa za nove rešitve. Posebna pohvala gre skrbni in natančni izdelavi predpasnika. Nagrada je komplet sukancev Madeira Glamour Smartbox.

2. mesto si je s svojo kreacijo zelo ženstvenega plaščka, narejenega iz starega suknjiča in dodanim prešitim poliestrskim spodnjim delom, prislužila Manja Part. Gre za domiseln izdelek, ki ga dame lahko preprosto takoj oblečejo in se odpravijo na sprehod, pri tem pa ponosno pokažejo svoj edinstven slog oblačenja. Nagrada je komplet sukancev Madeira Rayon Smartbox.

Zmagovalka natečaja pa je soglasno postala Karolina Fatur, ki je iz oblačil svoje babice ustvarila sodoben komplet, sestavljen iz črnega žametnega korzeta s cvetličnim vzorcem ter črnim žametnim krilom, ki mu je za lahkotnost in tudi glamur dodala nadkrilo iz tila. Oblačilo za mlada dekleta, ki gredo v gledališče, na koncert, na čaj s prijateljico. Zmagovalki gre prva nagrada, šivalni stroj znamke bernette Sew&Go8, svetovno uveljavljene švicarske znamke Bernina, za katero smo ambasadorji prav v našem studiu.

V imenu žirije se iskreno zahvaljujejo vsem sodelujočim. Spodbujamo vas še naprej k recikliranju oblačil, k njihovi prenovi in ponovni uporabi. Spodbujamo tudi h kreativnemu razmišljanju in ustvarjalnosti ter obuditvi veščine šivanja, ki vam lahko predstavlja čisto osebno zadovoljstvo, odpira pa tudi poslovne priložnosti. 

Se vidimo na naših šiviljskih tečajih. Na najboljših strojih!

 

Pokličite nas kadar koli: 386(0) 590 102 20

Maryna‘s
Quilt studio
Maryna‘s
Gifts
Šivalni stroji
Bernina
MARYNA’S QUILT STUDIO & MORE, Vse pravice pridržane, © Copyright 2024   |    Pogoji poslovanja   |    Reklamacije in vračila   |    Garancije