Punčka s podstrešja - predstavitev nagrajenk

24.03.2021

V Maryna's Quilt Studiu & More se trudimo, da bi našim strankam in sledilcem ponudili nekaj več - poleg svetovanja in vrhunskih izdelkov tudi naše znanje. Zato naši nagradni natečaji prinašajo posebne izzive in bogate nagrade.

Največja nagrada za nas pa ste vi, vaši odzivi navdušenja ter spodbudne besede.

Spodaj so objavljene misli nagrajenk natečaja "Punčka s podstrešja".

1. nagrajenkaObčutkov ob pogledu na vaši spletni strani, kjer sem našla
svoje ime in prvo mesto, vam nekako ne znam razložiti.
Pojavili so se občutki začudenja, sreče, presenečenja,
nepopisnega veselja in potrditve. S solzami v očeh, solzami
nepopisne sreče, sem začela klicati družinske člane, naj
pridejo pogledat, kaj sem našla v računalniku. Svoje ime. Na
prvem mestu.
Kmalu po objavi so začele deževati čestitke, klici na telefonu
so mi potrjevali, da je končno čas, da si priznam, da
zmorem, da začnem ceniti svoj trud, svoje amatersko delo,
ki ga je zdaj nekdo opazil.
V Planinko Berninko sem vložila veliko veselja, dobre volje in
pozitivne energije in z močnim posvetilom tistemu, komur je
namenjena. Z menoj je sodelovala in me pri svojem delu
podpirala vsa družina, vključila sem jih v zvočno spremljavo v
nahrbtniku.
Zahvaljujem se vsakemu posebej: Marynaˇs Quilt Studio,
Bernina, Madeira Garne in vsem skupaj za spodbudo in delitev
veselja ob zmagi. Res sem presrečna. Verjamem tudi, da bom
darilo pridno uporabljala in ustvarila še kaj lepega, zato sem
vam iskreno hvaležna za to prečudovito nagrado, ki bo 100%
izkoriščena. Glede na to, da sem tudi sama dobila potrditev,
da zmorem, bom ustvarjala še rajši in s še večjim veseljem.
Ideje se mi že porajajo in z veseljem bom izdelke s to
čudovito nagrado delila z vami.

Stanka Koritnik2. nagrajenkaPozdravljeni,
tudi jaz sem preživela včeraj res čudovit dan. Hvala vam za vašo dobrodošlico, za vašo energijo, trud in prijaznost. Že kujem načrt in sanjam o mašini, ki bo nekoč moja.
Že od nekdaj rada ustvarjam, jaz pravim, da je to moje zdravilo za dušo. Tako poleg službe izdelujem darila za vse priložnosti, lesene izdelke in dekoracijo za dom.
Rada razveseljujem ljudi in jim podarim ali ponudim unikatna, personalizirana darila, darila z zgodbo in da se te dotakne.
Hvaležna sem vam in moji prijateljici Nadji, ki me je prepričala, da se prijavim. Za mene ni bil samo natečaj "Punčka s podstrešja", za mene je bilo mnogo več. Naučila sem se ogromno stvari in neizmerno uživala. V ta projekt je bila vpeta cela moja družina. Moja prva mini punčka je nastala ravno med prvo korono. Takrat nisem imela šivalnega stroja, znanja še manj. Imela sem pa kupček blaga, ki sem ga kupovala, ker mi je bilo blago samo všeč. Moja draga prijateljica mi je posodila stroj, naučila me je osnov in tako sem začela šivati. Ko sem ustvarjala punčko, je nastalo nekaj oblekic, čeveljčkov in vsega ostalega. Želela sem ustvariti punčko, ki ko jo pogledam, da začutim tisto nekaj, (ne znam razložiti ta občutek) en tak občutek, ko ti je toplo pri srcu.
Me veseli, da je očarala vas, društvo Ključ in licitanta, za kar sem neizmerno hvaležna. To mi da novi zagon in še večje veselje do ustvarjanja. Še večje veselje in sreča je zame, ko veš, da boš nekomu pomagal.

Hvala vam iz srca za čudovito nagrado, ki me bo vedno spominjala na ta čudoviti projekt. Verjamem, da bom s sukanci marsikateremu darilu dala piko na i.
HVALA ŠE ENKRAT IZ SRCA!

Ivona Lorbeg

3. nagrajenkaNadja Tratnik, prejemnica tretje nagrade, je ustvarjalno pot začela pred dolgimi leti. Gradila je in gojila eno prvih trgovin v Ljubljani, kjer je mrgolelo krpank, mehkih igrač in lepega blaga. A žal poslovna pot ni vedno posuta z rožami, zato je morala svojo idejo in dober namen opustiti.
Nadja je kreativna in polna idej, rada ustvarja različne vrste lutk. Pravi, da ji je naš natečaj dal nov zagon in zaupanje vase. Mogoče pa se spet posveti svetu krpank.
Pri izdelavi punčke je od prvega pa do zadnjega trenutka uživala. Pravi, da se je naučila mnogo novega, da je nekaj dni s punčko živela in dihala cela hiša. Pa, da je bilo hudo jo "strpati" v škatlo in ji reči zbogom. In, da je bila velika tolažba in sreča, ker so vsi njeni vedeli, da gre za dober namen in odhaja v prave roke.
»Danes, ko sem prejela nagrado v svoje roke, sem tudi spoznala, kakšna srečnica sem, pa tudi vsa občutja ob razglasitvi rezultatov so bila podoživeta! Presrečna, počaščena in hvaležna«.

Nadja Tratnik

Jožica Rupnik in Maryna Bilash PuljićS šivanjem in ustvarjanjem se že vrsto let ukvarjam zgolj še ljubiteljsko, redno pa spremljam Vaše fb objave, saj so zanimive in poučne.
V začetku februarja sem zasledila razpis natečaja za "Punčko s podstrešja", ki me je s svojo dobrodelno noto takoj pritegnil. Na visoko uvrstitev sicer nisem preveč upala, saj z izdelavo punčk doslej nisem imela izkušenj. Tako sem eno punčko najprej izdelala za vajo, potem pa sem se lotila Berninke.
Doma imam kar precejšnjo zalogo različnega blaga, ki pa ni prišel v poštev, saj sem se želela držati predpisanih smernic razpisa, ki je med drugim narekoval, naj bodo lutke izdelane v čim večji meri iz kosov starih oblačil, naravnih materialov, starih gumbov,...
Ob tem sem imela v mislih tudi to, da je namen razpisa dobrodelna licitacija, kar pomeni, da morajo biti izbrani materiali vseeno brezhibno ohranjeni, če bo punčka uvrščena na licitacijo.
V svoj šivalni kotiček sem razvrstila vse, kar se mi je zdelo primerno in na koncu izbrala laneno bluzo in bombažno krilo, nekaj gumbov, usnjene vrvice, sestra mi je podarila nikoli dokončan pulover, ki sem ga razdrla, da sem izdelala lase, nekaj malenkosti sem dokupila.
Izdelava mi je vzela res ogromno časa in na neki točki sem že skoraj obupala, da mi jo bo uspelo pravočasno dokončati. Ker ne maram nedokončanih stvari, sem vztrajala in na koncu mi je punčko vendarle uspelo izdelati. Vesela sem, da sem Vas imela ob oddaji punčke v čast tudi v živo spoznati.
Ob razglasitvi sem bila prijetno presenečena, še bolj pa ob tem, ko sem videla, da je punčka pritegnila nekoga k licitiranju, da je izpolnila svoj namen. Z mislijo, ki jo spremlja, naj srčnemu posvojitelju lepša skupne dneve.

Naj se ob koncu še enkrat zahvalim Vam za organizacijo tega natečaja in podjetju Madeira, ki je prispevalo privlačno nagrado. Že iščem ideje, kako bom uporabila novi set sukancev za ročno vezenje. Verjetno bom z njim polepšala kakšno krpanko ☺

Jožica Rupnik

Branka Foršček in Maryna Bilash PuljićNa začetku bi se najprej lepo zahvalila Bernini in vašemu studiu za organizacijo tega natečaja. In posebna hvala gre seveda tudi licitatorju. Na natečaj sem se prijavila ne zato, ker obvladam izdelovanje punčk, pač pa zgolj in samo zato, ker ima natečaj dobrodelno noto.
Šivanje je sicer moja dolgoletna strast: zadnjih 5 let izpopolnjujem svoje znanje v različnih patchwork tehnikah.
Z veseljem sem se lotila projekta, ki niti ni bil tako enostaven.
V tednu dni sem ves prosti čas namenila izdelavi moje male Berninke: malo šivala, malo parala, pa pletla in dodelovala. Zelo veliko sem se ob tem naučila, ves čas pa neizmerno uživala.
Zadnje trenutke pred oddajo sem še vse skupaj pofotografirala. V fotografijo sem vpletla še moja dva posvojena španska hrta (ker brez njiju pač res ne gre), nato pa je sledilo slovo: priznam, da sem jo s težkim srcem oddala, z njo je šel košček mojega srca, ampak vem, da Berninka odhaja v dobre roke. Dragi donator, iz srca hvala za donacijo, z njo boste dobili čudovitega prijatelja z dobrodelno noto. Mali Princ je dejal: »Ljudje ne vidijo lepote tega sveta, ker jih slepijo njihove strasti in napake: zato so drug od drugega oddaljeni bolj kot zvezde. Ne vzamejo si časa, da bi sploh kaj spoznali. Pri trgovcih kupujejo kar izgotovljene predmete. Ker pa ni trgovcev, ki bi prodajali prijatelje, ljudje nimajo več prijateljev…«
Močno upam, da bo vaše prijateljstvo trajalo zelo, zelo dolgo.

Branka Foršček

Pokličite nas kadar koli: 386(0) 590 102 20

Maryna‘s
Quilt studio
Maryna‘s
Gifts
Šivalni stroji
Bernina
MARYNA’S QUILT STUDIO & MORE, Vse pravice pridržane, © Copyright 2024   |    Pogoji poslovanja   |    Reklamacije in vračila   |    Garancije