Razstava Naš barviti BERNINA ZOO vrt

10.05.2021

Od petka, 7. maja, razstava Naš Barviti Bernina ZOO vrt gostuje na OŠ Staneta Žagarja v Kranju.

Otvoritev razstave Naš barviti BERNINA ZOO vrt

Od petka, 7. maja, razstava Naš Barviti Bernina ZOO vrt gostuje na OŠ Staneta Žagarja v Kranju.
Podjetje BERNINA, proizvajalec šivalnih strojev BERNINA in bernette, že nekaj let podpira otroška tekmovanja v šivanju. V dobi mobilnih telefonov in računalnikov želimo približati otrokom ročna dela in jih navdušiti za šivanje, jim prebuditi veselje do dela s tekstilnimi materiali in spodbuditi njihovo domišljijo. In kako lepo je, ko se otrok sam prepriča, da je šivanje na šivalni stroj kul, zabavno in prinaša veliko užitka! Poleg tega so znanstvene študije dokazale, da so ročna dela zelo koristna za otroke v smislu razvoja fine motorike, ki pa je osnova za uspešno učenje v poznejših letih.
Podjetje Bernina je skupaj z Maryna's Quilt Studiom & More organiziralo nagradni natečaj, katerega moto je bil »Naš barviti BERNINA ZOO vrt«. Najmlajše krojače in krojačice, stare od 7 do 12 let, smo povabili, da ustvarijo vesele pisane slike s svojimi najljubšimi živalmi iz blaga, sukancev, gumbov, trakov itd. Nismo zahtevali, da bodo živali prikazane čim bolj realistično, možno je bilo izdelati fantazijske in pravljične živali. Številni mali krojači in krojačice iz Rusije, Slovenije, Bolgarije in Francije so sprejeli povabilo in nam poslali čudovita ustvarjalna dela z zabavnimi živalmi, ki jih z veseljem predstavljamo tudi tukaj.
Iz Slovenije je sodelovalo 6 mladih avtorjev in z nekaterimi od njih smo na naših kreativnih delavnicah ustvarili čudovite slike. Ostali ustvarjalci pa so samostojno in s pomočjo staršev izdelali svoj živalski vrt.
Vabimo vas, da se sprehodite po našem pisanem živalskem vrtu tudi vi!

 

Pokličite nas kadar koli: 386(0) 590 102 20

Maryna‘s
Quilt studio
Maryna‘s
Gifts
Šivalni stroji
Bernina
MARYNA’S QUILT STUDIO & MORE, Vse pravice pridržane, © Copyright 2024   |    Pogoji poslovanja   |    Reklamacije in vračila   |    Garancije