Razstava Quilty 365 Slovenija

21.03.2024

VSAK DAN JE KOŠČEK LETA
Razstava Quilty 365 Slovenija kot del globalnega gibanja.
Razstava Quitly 365 Slovenija je razkošen prikaz spretnosti, kreativnosti, vztrajnosti, discipline in nepopustljivosti slovenskih ustvarjalk. 

Celoletni projekt ustvarjanja quilta, Quilty 365, pri nas bolj poznanega pod imenom krpanka ali »patchwork«, je potrditev povezanosti svetovne skupnosti ustvarjalk in ustvarjalcev tovrstne umetnosti. Po svetu namreč že več let kroži iniciativa, ki vabi ustvarjalce in ustvarjalke k izdelavi svojega izdelka, v katerega naj bi udeleženi vsak dan dodali nov košček. Ideja oblikuje močno globalno skupnost, ki tudi v Sloveniji šteje vse več članic. Za to je poskrbela pobudnica slovenskega projekta Maryna Bilash Puljić, tudi sama navdušena ustvarjalka quiltov..
Gre za zanimiv projekt, ki se zdi povsem enostaven, a zahteva neizmerno mero vztrajnosti, discipline in nepopustljivosti. Ustvarjalke quiltov odlikujejo prav te vrednote. Projekt Quilty 365 je razdeljen na celo leto, udeleženi pa ustvarjajo izdelek, ki je razdeljen na (praviloma) prav toliko kvadratov, vanje pa je vsak dan treba prišiti krog in tako zaključiti po en blok končnega izdelka. Zato tudi ime projekta Quilty 365.

Razstava 27 izdelkov, ki presegajo običajno videne dimenzije quilta, je izjemna, navdihujoča, barvita in pozitivna zgodba, ki nas skozi umetniški prikaz spomni, da leto sestavlja 365 koščkov – dni. Ti so v časovni dimenziji vsi enaki, vendar vsak dan lahko prinese nekaj novega.

Otvoritev razstave Quilty 365 Slovenija bo v zgornji avli doma Španski borci, v torek, 2. aprila 2024, ob 17.30 uri.

Vstopnine ni. Razstava bo odprta do 7.4.2024 in si jo lahko ogledate od 09:00 do 19:00.


Vljudno vabljeni!

Pokličite nas kadar koli: 386(0) 590 102 20

Maryna‘s
Quilt studio
Maryna‘s
Gifts
Šivalni stroji
Bernina
MARYNA’S QUILT STUDIO & MORE, Vse pravice pridržane, © Copyright 2024   |    Pogoji poslovanja   |    Reklamacije in vračila   |    Garancije