Natečaj Tilda

09.04.2024

Eden najbolj znanih citatov o ustvarjalnosti prihaja od španskega slikarja Pabla Picassa.
"Vse, kar si lahko zamislite, je resnično."

Naj bo to moto natečaja, ki je pred vami.

Novembra 2024 se bomo ponovno srečali na 3. Sejmu kreativnih idej, ki ga organiziramo v Maryna's Quilt Studio & More. Letos bo vse v znamenju jubileja, ki ga praznuje ljubka, čarobna lutka Tilda. Punčko je pred 25. leti zasnovala norveška oblikovalka Tonne Finnanger. Njena ideja je, da vsakdo v življenju zašije svojo Tildo in vanjo vdahne del svoje duše. Danes je Tilda tudi sinonim za tkanine, gumbe, trakove, dodatke, celo knjige.
In tako bo tudi na našem sejmu! Da bi ustvarili še bolj prijetno in domače vzdušje ob koncu leta, bomo poskrbeli sami in okrasili naše domove, pred tem pa tudi razstavni prostor z unikatnimi quilti in lutkami Tilda.

Natečaj Tilda
Vabljeni na natečaj izdelave quiltov Tilda. Najboljše čakajo lepe nagrade naših partnerjev. Med njimi Bernina, poznana po kakovostnih šivalnih strojih Bernina in bernette in Madeira Garne, strokovnjaki za vrhunske sukance za strojno vezenje, šivanje in opletilno tehniko šivanja. Z veseljem in ponosom pa kot novega partnerja najavljamo še svetovno znanega proizvajalca setov za ročno vezenje Riolis.

Predmet natečaja
Vsaka udeleženka ali udeleženec oblikuje svoj unikaten izdelek - quilt, pri čemer se je potrebno držati priporočenih smernic!
Tema natečaja: Praznično sporočilo
Izdelek: quilt
Material: izdelki morajo biti narejeni izključno iz blaga znamke Tilda
Najmanjše dimenzije izdelka: 100 cm x 60 cm
Največje dimenzije izdelka: 220 cm x 220 cm

Quilt mora biti zaključen pravilno v skladu s tradicionalno tehniko šivanja zaključnega roba, torej rob opremljen ročno.
Prosimo, da fotografij vašega izdelka ne objavljate na družbenih omrežjih ali v medijih pred datumom razstave.
Prve uradne fotografije izdelkov bodo narejene na razstavi. Prosimo, da spoštujete usmeritev, sicer, žal, ne boste upravičeni do nagrad.

Na razstavi vseh prispelih izdelkov bo izvedeno javno glasovanje, kjer bo zmagovalca in ostale nagrajence določilo glasovanje ljudstva.
Quilt, ki prejme največje število glasov, bo prejel glavno nagrado.
Zato si prizadevamo k aktivni udeležbi na sejmu. Povabite svoje družine, prijatelje, znance, naj nas obiščejo v čim večjem številu.
Želimo si, da bi ob tem izdelali tudi čim več lutk Tilda, ki bodo del razstave – vendar pa ne bodo predmet ocenjevanja.
O udeležbi na razstavi in številu lutk za razstavo, nas prosim, da obvestite do vključno 15.9.2024.

Prijava na natečaj
Prijavo za sodelovanje v natečaju je potrebno poslati najkasneje do vključno 15.9.2024.
V prijavi je potrebno navesti:
- ime in priimek sodelujoče oz. sodelujočega
- dimenzije izdelka (lahko okvirne).
Te informacije so potrebne za pripravo razstave izdelkov, ki bodo prispeli na natečaj. Informacije je potrebno poslati na mail: maryna@marynastudio.com

Vaše izdelke - quilte, prosim, da dostavite v Maryna's Quilt Studio (Medvedova cesta 17, 1000 Ljubljana), najkasneje do 25.10.2024.

Kako opremiti izdelek za natečaj?
Vsak ustvarjen izdelek naj na zadnji strani vsebuje našitek z informacijami o ustvarjalki/ustvarjalcu: ime, priimek, naslov, poštni naslov ter telefonsko številko. V primeru, da po zaključku razstave ne boste mogli sami osebno prevzeti svojega quilta v salonu na Medvedovi cesti 17 v Ljubljani, vam bomo izdelek z veseljem poslali po pošti. Stroške pošiljanja izdelka krije lastnica/ik izdelka.

Nekaj kreativnih namigov v pomoč
Vsak dan je lahko praznik, če vanj vnesemo dovolj barvitosti. In prav to omogočajo čudoviti vzorci blaga Tilda, ki dopuščajo ustvarjanje prazničnih quiltov za različne posebne trenutke. Rojstni dnevi, obletnice, prihod novorojenčka ali krst - le nekaj izmed priložnosti, ki jih lahko obarvamo s temi izjemnimi vzorci. In ko november zamenja številke z decembrom, se prične čarobni čas prazničnih priprav. Mize bodo krasile okraske vsega decembra, sveče bodo gorele, obiski treh dobrih mož Miklavža, Božička in Dedka Mraza pa bodo v domove prinašali nasmeh. In čeprav so te praznične dni običajno namenjeni otrokom, pa veste, da tudi odrasli uživamo v barvitosti in veselju, ki ju prinašajo prazniki.
Na spletni strani Tildasworld boste našli tudi vrsto brezplačnih vzorcev, ki so vam lahko v pomoč pri ustvarjanju https://www.tildasworld.com/free-patterns/
Želimo vam uspešno ustvarjanje in čim več vaših prijav, zato kar pogumno k prijavi. Na voljo vam bomo tudi za svetovanje in pomoč na maryna@marynastudio.com . Če bi želeli sodelovati in še niste tako vešči v patchworku, vas vabimo, da se udeležite naših tečajev patchworka in pravočasno pridobite potrebno znanje za izdelavo svojega izdelka za natečaj.

Veselimo se vašega sodelovanja in vašega izdelka!
S spoštovanjem,
Maryna Bilash Puljić

Pokličite nas kadar koli: 386(0) 590 102 20

Maryna‘s
Quilt studio
Maryna‘s
Gifts
Šivalni stroji
Bernina
MARYNA’S QUILT STUDIO & MORE, Vse pravice pridržane, © Copyright 2024   |    Pogoji poslovanja   |    Reklamacije in vračila   |    Garancije