Bernina uresničuje sanje!

04.06.2019

Šivalni stroj Bernina sem prvič zasledila oktobra 2018, ko sem na spletu iskala informacije o izdelavi torbic. Resnično sem si želela, da bi imela takšen stroj, povsem me je očaral.

Začela sem iskati variante za nakup. Poklicala sem v Rusijo, da bi se povezala z distributerjem za Bernino. Rekli so mi, da ima podjetje po novem svojega predstavnika tudi v Sloveniji (odlično!). Dali so mi telefonsko številko. Poklicala sem.

Izkazalo se je, da se z Maryno Bilash že dolgo poznava, je velika rokodelka in mojstrica patchworka. Že dlje časa spremljam njen Facebook in občudujem njena dela. Zelo sem bila vesela, ker vem, da se Maryna vedno drži dane besede in da bo vse v najlepšem redu.

Nisem se takoj odločila za nakup, prvič zato, ker je Bernina B590 drag stroj, drugič pa zato, ker se nisem nikoli ukvarjala s prosto gibajočim prešivanjem. Pa tudi nobena šivilja nisem. Strah me je bilo, da mi ne bo uspelo. Skušala sem se prepričati, da bom zmogla, da se bom lahko naučila! Strah je izginil. Odločila sem se –kupila bom stroj!

Stroj je v Slovenijo prispel v začetku aprila. Prevzela sem ga proti večeru in – priznam – preplavil me je val čustev! Tako sem takoj po prihodu domov odpakirala stroj, vse skupaj postavila na mizo in - seveda - slikala. Stroj je težak, kar mi je zelo všeč, saj zagotovo ni narejen iz plastike. Poleg tega sem postala lastnica čarobne tačke BSR. Omogoča prosto gibajoče prešivanje brez večjih naporov!

 

***

Ves naslednji dan sem posvetila spoznavanju stroja. Kmalu sem ugotovila, da obvlada veliko stvari: šivanje, vezenje ter prešivanje z uporabo številnih vzorcev. Ker je za učenje potreben čas, sem se tretji dan lotila dela.

Za svoj projekt sem se morala naučiti prosto gibajočega prešivanja. Tega nikoli (NIKOLI!) v svojem življenju nisem počela. Ni mi uspelo takoj, saj me roke niso ubogale, a sem nadaljevala še bolj zagnano. Uporabila sem čarobno tačko BSR.

Začela sem s tehniko, ki se imenuje stippling in se prvi dan ukvarjala samo s tem. Naslednji dan sem se lotila "kamenčkov". Tretji dan sem se ukvarjala z risanjem stipplinga in "kamenčkov" na blago. 

 

Četrti dan sem preizkusila vzorec z vrtnico. Peti dan sem se lotila prešivanja vrtnice v tehniki "kamenčkov" in stipplinga. Uspela mi je zelo lepa teksturirana vrtnica. Veselila sem se kot otrok! 


Mož si je zaželel ovitek za telefon.

 

 

ele sedmi dan sem se lotila izdelave torbice. Delala sem počasi, brez naglice.

     

Z Bernino B590 lahko (pre)šivate tako tanke kot tudi izredno debele materiale! Vse to pride prav pri izdelavi torbic. S strojem sem zelo zadovoljna. 

 

 

Uspelo mi je:

 

   

 

Nato sem se lotila izdelave druge torbice. Za osnovo sem izbrala umetno usnje. Zelo me je razočaralo – kupila sem napačno (nisem vedela, na kaj je treba biti pozoren pri nakupu umetnega usnja za torbico). Tolažila sem se s tem, da si na takšen način nabiram izkušnje. Torbica mi ni uspela.

 
 

Še nekaj za vajo.  To pa so že priprave na izdelavo druge torbice.

   

Odložila sem jo in se posvetila novi torbici. Kupila sem blago. Lotila sem se prešivanja v tehniki stipplinga: poudarila rože, liste, metulje, napise ... Všeč mi je že sam posto pek, prešito blago je zelo lepo.

   

 

Evo, imam novo torbico. Všeč mi je. Strah je bil odveč. Če si nekaj res močno želiš, se ti bo uresničilo. Z Bernino sem lahko kos kateremu koli projektu! Čista resnica. Moja druga torbica je prišla na svet 5. maja. Cel mesec sem se ukvarjala z vajami. Iskreno povedano - primanjkuje mi praktičnih izkušenj. Komaj čakam, da bo Maryna začela s tečaji prešivanja! Moja Berninica skriva v sebi še toliko nerazkritih skrivnosti!

 

   

 

 

Elena Kastelic, Ljubljana, 9. maj 2019

 

 

 

Pokličite nas kadar koli: 386(0) 590 102 20

Maryna‘s
Quilt studio
Maryna‘s
Gifts
Šivalni stroji
Bernina
MARYNA’S QUILT STUDIO & MORE, Vse pravice pridržane, © Copyright 2024   |    Pogoji poslovanja   |    Reklamacije in vračila   |    Garancije