Naš barviti Bernina živalski vrt

21.11.2019

Pod pokroviteljstvom švicarskega podjetja Bernina, enega najbolj poznanih in uglednih proizvajalcev vrhunskih šivalnih strojev in v organizaciji Maryna`s Quilt Studia & More, ki je uradni zastopnik te znamke za Slovenijo, se lahko tudi slovenski otroci vključijo v mednarodni šiviljski izziv.

Vsa izbrana dela iz posameznih držav bodo sestavljala izjemen mednarodni mozaik kreativnih šiviljskih rešitev, ki bodo kot potujoča razstava potovale po Evropi skoraj celo leto in razveseljevale otroke in odrasle.

Kdo lahko sodeluje?
K šiviljskemu izzivu so vabljeni otroci v starosti od vključno 7 do vključno 12 let. 

Časovno obdobje
Šiviljski izziv v Sloveniji traja do 15. marca 2020.

Šiviljska naloga
Mladi umetniki in umetnice šivanja morajo na blago, dolžine 50 cm in 40 cm višine, našiti poljubno resnično ali namišljeno žival. Pri tem imajo povsem svobodno izbiro materialov, barv, motivov, šivov, trakov, gumbov. Lahko našijejo eno ali več živali in spremljajočih motivov.

Oznaka avtorstva dela
Avtorji in avtorice živalic morajo svoj izdelek označiti na hrbtni strani blaga in sicer tako, da:

-       Desno spodaj našijejo košček blaga v dimenziji 10x10 cm ter nanj napišejo ime in priimek, starost, naslov avtorja in državo, od koder prihajajo.

-       Sredinsko na vrhu blaga naredijo »tunel«, skozi katerega bo izdelek obešen. Tunel naj ima dimenzijo 10 cm, zgoraj naj bo prišit 1 cm od roba, na desni in levi strani pa naj se zaključi 2 cm od roba.
Izbor del in nagrade
Za mednarodno razstavo bodo izbrana najbolj domiselna dela mladih umetnikov šivanja. Vsi sodelujoči bodo za svoje ustvarjalno delo prejeli simbolično nagrado. Avtorji izbranih del za mednarodno razstavo bodo prejeli značilnega švicarskega kužka bernardinca na obesku za ključe. Avtorji treh najbolj kreativnih izdelkov iz vsake države pa bodo dobili plišastega bernardinca.

Vračilo del
Po zaključeni razstavi bodo mladi ustvarjalci in ustvarjalke dobili svoje izdelke vrnjene. Zato je vsak izdelek tudi potrebno označiti z avtorstvom in naslovom.

Za pripravo na izziv tudi tečaji šivanja za otroke
V Maryna`s Quilt Studio & More te dni prav v luči spodbujanja in obujanja veščine šivanja med najmlajšimi pričnejo tudi s šiviljskimi tečaji za otroke. Tako si tudi iz Slovenije lahko obetamo lepo vključitev v mednarodno razstavo mladih kreativnih umetnikov in umetnic šivanja. Več o tečajih in obrazec za prijavo najdete na povezavi https://www.marynastudio.com/e7/ustvarjam-rocno-in-s-sivalnim-strojem-otroska-delavnica-20-ur

Za več podatkov o projektu Barviti Bernina živalski vrt nas pokličite na telefon 059 010 220.

Pokličite nas kadar koli: 386(0) 590 102 20

Maryna‘s
Quilt studio
Maryna‘s
Gifts
Šivalni stroji
Bernina
MARYNA’S QUILT STUDIO & MORE, Vse pravice pridržane, © Copyright 2024   |    Pogoji poslovanja   |    Reklamacije in vračila   |    Garancije