Uporaba mreže za patchwork Quilter‘s Grid

03.02.2020

V nadaljevanju boste našli moj prispevek, v katerem opisujem svoje izkušnje z uporabo mreže za patchwork Quilter's Grid. Želim vam čim lažje uresničevanje svojih ustvarjalnih idej. Prijetno branje. Za dodatna pojasnila me lahko tudi pokličete ali pa me obiščete na Medvedovi 17. 

Včasih boste že med delom dobili novo idejo in želeli spremeniti vzorec, drugače razporediti zloženo blago ali spremeniti celoto ali pa zaradi tega, ker vam prejšnji načrt ne bo več všeč in boste dobili boljšo idejo.
Pri načrtovanju projekta nam priporočajo, da celotno idejo narišemo na papir, pripravimo skico postavitve in ustrezno pobarvamo izbrane dele s pravimi barvami. Na ta način dobimo občutek o podobi končnega izdelka, ali nam je všeč celota ali pa jo je treba še kaj popraviti.
Osebno sem že večkrat morala kaj narisati na novo. Velikokrat se je to dogajalo pri delu po naročilu. Stranka je imela drugačno predstavo o celoti in spet je bilo treba risati. Z risanjem sem izgubila veliko dragocenega časa (pri tem seveda govorim o skici projekta in ne o shemi za izračun). Nato sem razumela, da lahko delam drugače.
Moj način temelji na tem, da najprej izberem blago ter, seveda, barve in barvne kombinacije, zamislim neko idejo, dobim občutek in večkrat premešam blago, da dobim najboljšo kombinacijo in se prepričam, da je prava. Zaupam svojemu okusu.
V tem bloku sem klasični Bargello, ki je bil prvotno načrtovan, zamenjala za navidezni Bargello, kot sem sama poimenovala to tehniko. Pri tem sem si pomagala z mrežo za patchwork Quilter's Grid, ki je odlična za šivanje kvadratov in trakov različnih dimenzij (slike si lahko ogledate spodaj). Ni vam več treba paziti, da dobite pravilne in natančne stike, dobili boste natančne kote.
Delo z mrežo je zelo enostavno in hitro. Zložite kvadrate ali trakove na mrežo. Pritrdite z likalnikom in šivajte po robovih.
Zamaknila sem Bargello trakove in dobila popolnoma nov vzorec. Zamik kvadratov lahko nadzorujete sami.
Združite trakove (z zlaganjem lice na lice) in zašijte po robovih. Razlikajte robove v želeni smeri.
Za natančno izvedbo projekta uporabite mrežo za patchwork: Quilter's Grid.

https://www.marynastudio.com/p58-371/mreza-za-quilting-kvadratki-quilters-grid

Pokličite nas kadar koli: 386(0) 590 102 20

Maryna‘s
Quilt studio
Maryna‘s
Gifts
Šivalni stroji
Bernina
MARYNA’S QUILT STUDIO & MORE, Vse pravice pridržane, © Copyright 2020