Naredite »Iz starega novo«!

01.10.2020

Maryna`s Quilt Studio & More in Bernina
vabita ljubitelje in ljubiteljice šivanja na nagradni natečaj recikliranja starih oblačil.

V svojih omarah imate gotovo na kupe oblačil, ki jih niste oblekli že leta. Povozil jih je čas, trendi so se spremenili, a material je še vedno nepoškodovan, uporaben in lepih barv. Mogoče ste na oblačilo čustveno vezani, je drag spomin, vam je pri srcu in bi ga z veseljem nosili. Le predelati bi ga bilo treba, da ga s tem oživite in ponovno vrnete v uporabo.

V Maryna`s Quilt Studiu & More vas v sodelovanju z vrhunsko znamko švicarskih šivalnih strojev Bernina vabimo k nagradnemu tekmovanju »Iz starega novo«.
Ker v obeh podjetjih sledimo smernicam trajnostnega ravnanja in skrbi za naš planet, vas želimo z natečajem spodbuditi, da ponovna uporaba postane nekaj vsakdanjega. Poskrbite za naš planet in pustite domišljiji, da razpre krila. Pomagali vam bomo na poti med Zvezde, prav mogoče je, da boste zasijali kot Zarja in postali Ženska – vzornica.

Pri ocenjevanju vaših kreacij bomo iskali ustvarjalnost, izvirnost, pa tudi natančnost, brezhibnost izvedbe ter sodobne modne trende.

Zmagovalka ali zmagovalec natečaja bo nagrajen
z odličnim šivalnim strojem bernette Sew&Go8.

Opis šivalnega stroja bernette Sew&Go8 in njegovih funkcij.

Nagradni natečaj traja od četrtka, 1. 10. 2020, do četrtka, 10. 12. 2020. Razglasitev rezultatov in podelitev nagrad bo potekala v četrtek, 17. 12. 2020.

Pravila natečaja

- Vzemite katero koli staro oblačilo in ga prenovite v sodoben, trendovski modni kos, ki ga boste še dolgo in z veseljem nosili.

- Fotografirajte se oblečeni v vaše staro oblačilo, da bo jasno videti, čemu je služilo v izvirni podobi. Prav tako fotografirajte proces prenove, krojenje in oblikovanje. Na koncu se fotografirajte oblečeni v novo oblačilo.
Fotografija št. 1 – naj bo fotografija izvirnega, starega izdelka, ki ga nameravate prenoviti.
Fotografije št. 2–5 – naj prikazujejo postopek izdelave.
Fotografija št. 6 – oblecite se v končni izdelek, s katerim boste sodelovali pri ocenjevanju (kakovostna fotografija, svetujemo svetlo ozadje).

Če svojega avtorstva ne boste mogli izkazati z vsemi fazami izdelave, izdelek žal ne bo sodeloval na natečaju.

- Fotografije pošljite po elektronski pošti na maryna@marynastudio.com do vključno 10. 12. 2020, kar bo hkrati tudi dokaz, da ste izdelek res sešili sami in da ga niste posredovali v izdelavo šivilji. Dodajte svoje ime, priimek in telefonsko številko, da vas lahko ob potrebi pokličemo. Ob pošiljanju fotografij prosimo za komentar, iz katerega blaga je bilo narejeno prvotno oblačilo in s katerim blagom ste ga oplemenitili, katere vrste sukancev ste uporabili, katere okrasne dodatke in katere ostale pripomočke ste uporabili za šivanje svojega novega oblačila.

Ocenjujemo ustvarjalnost, natančnost, domišljenost in usklajenost.

- Vse ustvarjalke in ustvarjalce vabimo, da nam končne izdelke pošljejo po pošti ali jih osebno dostavijo na naslov: Maryna`s Quilt Studio & More, Medvedova 17, 1000 Ljubljana, najkasneje do sobote, 12. decembra. Organizator tekmovanja bo vaš izdelek začasno zadržal le za namen ocenjevanja in morebitne zaključne prireditve.

- Zaključno prireditev 17. 12. bo organizator skušal pripraviti v obliki modne revije, če  bodo epidemiološke razmere v Sloveniji to dovoljevale in bo takšna prireditev v skladu z ukrepi NIJZ in vlade RS. Lokacijo zaključne prireditve bomo sporočili udeležencem pravočasno. Vse udeleženke in udeleženci natečaja že sedaj lepo vabljeni na zaključno prireditev, na kateri vam bomo vaše kreacije tudi vrnili.  

- Potrudili se bomo, da bo natečaj, vključno z zaključno prireditvijo ustrezno medijsko podprt. Prav tako si bomo prizadevali, da bodo prvi trije nagrajenci ali nagrajenke lahko svoje vtise o sodelovanju strnile v pogovoru z mediji.

Ocenjevalno komisijo sestavljajo: Maryna Bilash Puljić, lastnica studia Maryna`s Quilt Studio & more, Elizabeta Zubčić, inženirka oblikovanja oblačil, stilistka in kostumografka, Karmen Marinko, poklicna šivilja in Marta Krpič urednica revije Ženska/Naša žena, medijske hiše Media24.

1. mesto
Vrhunski šivalni stroj bernette Sew&Go 8.

2. nagrada
Nabor visoko kakovostnih sukancev nemškega proizvajalca Madeira v vrednosti 100,00 EUR.
Madeira Smartbox Rayon 40, 
18 x 1000 m, CD z 82 motivi za vezenje in komplet univerzalnih strojnih igel.

3. nagrada
Nabor visoko kakovostnih sukancev nemškega proizvajalca Madeira v vrednosti 92,00 EUR.
Madeira Glamour Smartbox
18 x 200 m, CD z 82 motivi za vezenje in komplet univerzalnih strojnih igel.

Zmagovalci in nagrajenci bodo 18. decembra objavljeni na spletni strani www.marynastudio.si, na Facebookovi strani ter in spletnih straneh partnerske medijske hiše Media24.

Želimo si čim večje udeležbe, vam pa veliko kreativnega navdiha in ustvarjalnega užitka!

V primeru nepredvidenih okoliščin si organizatorji tekmovanja pridržujemo pravico do spremembe/dopolnitve pogojev natečaja brez predhodnega obvestila. V primeru nespoštovanja pogojev natečaja ali suma goljufivega ravnanja si organizator pridržuje pravico, da vpletene udeležence diskvalificira iz tekmovanja.

Pokličite nas kadar koli: 386(0) 590 102 20

Maryna‘s
Quilt studio
Maryna‘s
Gifts
Šivalni stroji
Bernina
MARYNA’S QUILT STUDIO & MORE, Vse pravice pridržane, © Copyright 2024   |    Pogoji poslovanja   |    Reklamacije in vračila   |    Garancije