Ruski gozdni zakladi

16,27€

Ruski gozdni zakladi je tretja knjiga iz zbirke Pripovedke o ruskem življenju, ki predstavlja rusko kulturno izročilo in je namenjena učencem ruščine.

Zbirka, sestavljena iz petih knjig,  je prvo tovrstno gradivo, nastalo v Sloveniji, namenjeno za pomoč pri učenju ruščine. Hkrati pa predstavlja majhno okno, skozi katerega lahko spoznate življenje ruskega naroda in pokukate v nekdanjo in zdajšnjo Rusijo.

Deli izdelek

Kategorije

Maryna‘s gifts

Opis

Ruske pripovedke vam bodo s prvinami ruske slovnice, prilagojenimi posameznim učnim ravnem, pomagale pri učenju ruščine ter vas seznanile z novim besediščem in novimi pojmi. Prav zaradi čim učinkovitejšega osvajanja besednih oblik in širjenja besednega zaklada je zbirka pripovedk o ruskem življenju napisana v ruščini in slovenščini. Ob branju lahko primerjate življenje Rusov z življenjem svojega naroda in tako naredite prve korake po poti medsebojnega razumevanja in medkulturnega dialoga.

V treti knjigi zbirke Pripovedke o ruskem življenju z naslovom Ruski gozdni zakladi govorimo o številnih ruskih poslasticah. Gobe in jagodičevje so v vsakdanjiku ruskih ljudi zelo pomembni. Tudi zaradi svojega zdravilnega delovanja, ki ga seveda nismo mogli spregledati. Kot tudi ne nekaterih jedi s praznične ruske mize.

Tretja knjiga je posvečena PRIDEVNIKOM. Zato smo poudarili pridevnike v besedilu in jih prevedli v slovenščino. Poznavanje pridevnikov bo razširilo vaš besedni zaklad in naredilo vaše besedišče zanimivejše.

Knjigi je priložena zgoščenka z ruskim besedilom, ki ga bere naravni govorec. Tako lahko slišite pravilno izgovorjavo besed in pravilne naglase. Priporočamo vam, da tudi sami besedilo preberete na glas.Avtorica:
 Maryna Bilash

Ilustratorki: Maryna Bilash, Valentina Taksheieva

Prevod: Jana Ferjan, soprevod Maryna Bilash (prevajalska pisarna Linguarus, d. o. o.)

Lektorica slovenskega besedila: Jelka J. Makoter (prevajalska pisarna Linguarus, d. o. o.)

Izdala: ZALOŽBA LINGUARUS

Avtorske pravice: Maryna Bilash, Valentina Taksheieva

Pokličite nas kadar koli: 386(0) 590 102 20

Maryna's Quilt Studio

Izdelki v tehniki patchwork, ki jih izdelujemo po posebni metodi, podedovani od predhodnih generacij, so nepogrešljiva darila za posebne priložnosti in pomemben statusni simbol. Nastanejo z združevanjem manjših koščkov blaga v večje vzorce, kar sodi med najstarejše tehnike šivanja.

Ameriški tkani bombaž

Šablone za patchwork

Prostoročno prešivanje (quilting)

Sukanci Madeira

Polnila in stabilizatorji

Strojne igle

Šiviljski pripomočki

Priročniki za šivanje

Izdelki v tehniki patchwork in quilting

Gobelini

Okrasni trakovi

Obiščite studio
Prodajamo visoko profesionalne šivalne stroje
Nič se ne more kosati z Bernino.
Izvedite več
Maryna‘s
Quilt studio
Maryna‘s
Gifts
Šivalni stroji
Bernina
MARYNA’S QUILT STUDIO & MORE, Vse pravice pridržane, © Copyright 2020