Ruska zima

16,97€

Ruska zima je peta knjiga iz zbirke Pripovedke o ruskem življenju, ki predstavlja rusko kulturno izročilo in je namenjeno učencem ruščine.

Zbirka, sestavljena iz petih knjig,  je prvo tovrstno gradivo, nastalo v Sloveniji, namenjeno za pomoč pri učenju ruščine. Hkrati pa predstavlja majhno okno, skozi katerega lahko spoznate življenje ruskega naroda in pokukate v nekdanjo in zdajšnjo Rusijo.

Deli izdelek

Kategorije

Maryna‘s gifts

Opis

Ruske pripovedke vam bodo s prvinami ruske slovnice, prilagojenimi posameznim učnim ravnem, pomagale pri učenju ruščine ter vas seznanile z novim besediščem in novimi pojmi. Prav zaradi čim učinkovitejšega osvajanja besednih oblik in širjenja besednega zaklada je zbirka pripovedk o ruskem življenju napisana v ruščini in slovenščini. Ob branju lahko primerjate življenje Rusov z življenjem svojega naroda in tako naredite prve korake po poti medsebojnega razumevanja in medkulturnega dialoga.

RUSKA ZIMA govori o zimi na ruskem severu in ruskem življenju v mrzlih zimskih mesecih, ko zamrznejo reke in jezera, poti pa so težko prehodne. Spoznali boste, kako se Rusi pozimi grejejo in si krajšajo dolge zimske večere ter o zimskih skrbeh in otroških radostih.

Knjiga je posvečena zaimkom, ki so izpostavljeni v obliki slovarja in poudarjeni v samem besedilu.

Knjigi je priložena tudi zgoščenka z ruskim besedilom, ki ga bere naravni govorec ruščine. Tako lahko slišite pravilno izgovorjavo besed in pravilne naglase. Priporočamo vam, da tudi sami besedilo preberete na glas.

 

Avtorica: Maryna Bilash

Ilustratorki: Maryna Bilash, Valentina Taksheieva

Prevod: Nataša Pinter, soprevod Maryna Bilash (prevajalska pisarna Linguarus, d. o. o.)

Lektorica slovenskega besedila: Marija Sotnikova Štravs (prevajalska pisarna Linguarus, d. o. o.)

Izdala: ZALOŽBA LINGUARUS

Avtorske pravice: Maryna Bilash, Valentina Taksheieva

Pokličite nas kadar koli: 386(0) 590 102 20

Maryna's Quilt Studio

Izdelki v tehniki patchwork, ki jih izdelujemo po posebni metodi, podedovani od predhodnih generacij, so nepogrešljiva darila za posebne priložnosti in pomemben statusni simbol. Nastanejo z združevanjem manjših koščkov blaga v večje vzorce, kar sodi med najstarejše tehnike šivanja.

Ameriški tkani bombaž

Šablone za patchwork

Prostoročno prešivanje (quilting)

Sukanci Madeira

Polnila in stabilizatorji

Strojne igle

Šiviljski pripomočki

Priročniki za šivanje

Izdelki v tehniki patchwork in quilting

Gobelini

Okrasni trakovi

Obiščite studio
Prodajamo visoko profesionalne šivalne stroje
Nič se ne more kosati z Bernino.
Izvedite več
Maryna‘s
Quilt studio
Maryna‘s
Gifts
Šivalni stroji
Bernina
MARYNA’S QUILT STUDIO & MORE, Vse pravice pridržane, © Copyright 2020