Ruski čarodej ded Stepan

16,27€

Ruski čarodej ded Stepan je prva knjiga iz zbirke Pripovedke o ruskem življenju, ki predstavlja rusko kulturno izročilo in je namenjena učencem ruščine. 

Zbirka, sestavljena iz petih knjig, je prvo tovrstno gradivo, nastalo v Sloveniji, namenjeno za pomoč pri učenju ruščine. Hkrati pa predstavlja majhno okno, skozi katerega lahko spoznate življenje ruskega naroda in pokukate v nekdanjo in zdajšnjo Rusijo. 

Deli izdelek

Kategorije

Knjiga za darilo

Opis

Ruske pripovedke vam bodo s prvinami ruske slovnice, prilagojenimi posameznim učnim ravnem, pomagale pri učenju ruščine ter vas seznanile z novim besediščem in novimi pojmi. Prav zaradi čim učinkovitejšega osvajanja besednih oblik in širjenja besednega zaklada je zbirka pripovedk o ruskem življenju napisana v ruščini in slovenščini. Ob branju lahko primerjate življenje Rusov z življenjem svojega naroda in tako naredite prve korake po poti medsebojnega razumevanja in medkulturnega dialoga.

V prvi knjigi zbirke Pripovedke o ruskem življenju z naslovom Ruski čarodej ded Stepan je pozornost namenjena GLAGOLOM. Menimo, da je zelo pomembno poudariti dovršno in nedovršno obliko ruskega glagola. Pri prevodu besedila v slovenščino nam ni vedno uspelo obdržati iste oblike, saj ima vsak jezik svoje posebnosti, ki vplivajo na prevod. Tovrstna primerjava je lahko dober poduk bodočim prevajalcem, ki se morajo zavedati, da je pri prevajanju pomembno obvladati in dobro razumeti jezik, iz katerega prevajajo, in upoštevati posebnosti izražanja v jeziku, v katerega prevajajo.

Knjigi je priložena zgoščenka z ruskim besedilom, ki ga bere naravni govorec ruščine. Tako lahko slišite pravilno izgovorjavo besed in pravilne naglase. Priporočamo vam, da tudi sami besedilo preberete na glas.


Avtorica:
 Maryna Bilash

Ilustratorki: Maryna Bilash, Valentina Taksheieva

Prevod: Jana Ferjan, soprevod Maryna Bilash (prevajalska pisarna Linguarus, d. o. o.)

Lektorica slovenskega besedila: Jelka J. Makoter (prevajalska pisarna Linguarus, d. o. o.)

Izdala: Založba LINGUARUS

Avtorske pravice: Maryna Bilash, Valentina Taksheieva

Pokličite nas kadar koli: 386(0) 590 102 20

Maryna's Quilt Studio


Izdelki v tehniki patchwork, ki jih izdelujemo po posebni metodi, podedovani od predhodnih generacij, so nepogrešljiva darila za posebne priložnosti in pomemben statusni simbol. Nastanejo z združevanjem manjših koščkov blaga v večje vzorce, kar sodi med najstarejše tehnike šivanja.

Ameriški tkani bombaž

Prostoročno prešivanje (quilting)

Sukanci Madeira

Polnila in stabilizatorji

Strojne igle

Šiviljski pripomočki

Priročniki za šivanje

Gobelini

Okrasni trakovi

Jersey

Prejice Madeira Mouline

Darilni boni

Gumbi in obrobni trakovi

Flanela

Lan

Kompleti in sheme za ustvarjanje

Pletenje

Obiščite studio
Prodajamo visoko profesionalne šivalne stroje
Nič se ne more kosati z Bernino.
Izvedite več
Maryna‘s
Quilt studio
Maryna‘s
Gifts
Šivalni stroji
Bernina
MARYNA’S QUILT STUDIO & MORE, Vse pravice pridržane, © Copyright 2023   |    Pogoji poslovanja   |    Reklamacije in vračila   |    Garancije