Pravljice nekdanje Jugoslavije in slovenskih narečij

19,20€

Knjiga je lepo darilo s posebno vrednostjo. Bo knjiga pravljic očarljivo in večno darilo, ki bo razveselilo tako vaše poslovne partnerje, kot tudi družino in prijatelje.

»Ta knjiga nam prinaša cvet ljudske pripovedne ustvarjalnosti, pravljice. Slovenske so nabrane iz takih virov, v katerih so zapisane neposredne pripovedi v narečnem jeziku. Tudi pravljice drugih narodov nekdanje Jugoslavije so zapisovane v jeziku, blizu ljudskemu, in se od današnjih knjižnih – hrvaškega, srbskega, bosenskega, črnogorskega in makedonskega – lahko precej razlikujejo. Zato boste ob primerjavi vseh pravljic in njihovega jezika lahko prišli do presenetljivih odkritij podobnosti in razlik.«

red. prof. dr. Vera Smole

Deli izdelek

Kategorije

Knjiga za darilo

Opis

Pravljica  je  domišljijska pripoved, namenjena  tako  odraslim  kot  otrokom.  Še  posebej  je priljubljena  med  otroki, saj ustreza različnim stopnjam njihovega razvoja

 Z zbirko nadaljujemo cikl pravljic nekdanjih držav. Večjezična knjiga pravljic nekdanje Jugoslavije in slovenkih narečij  vključuje 13 pravljic (7 pravljic, ki se nanašajo na slovensko narečno izročilo, po eno za vsako narečno skupino, in 6 pravljic s področja nekdanje Jugoslavije, po eno za vsako od držav).

Posebnosti zbirke so slovenski narečni zapisi, raznolika vsebina in bogat izbor pravljičnih junakov, ki doživljajo razne razburljive dogodivščine.

 Pravljice slovenskih narečnih skupin so avtorske, ki so bile zbrane, predelane na terenu in zapisane v izvirnem jeziku.

Da bodo nam tudi razumljive, smo pravljice prevedli v slovenski knjižni jezik in izdali v naši zbirki. Lahko jih berete na več različnih načinov: v dialektu ali pa v knjižnem jeziku. Vse pravljice v zbirki so ilustrirane.

Tudi pravljice drugih narodov nekdanje Jugoslavije so zapisane v jeziku, blizu ljudskemu.

Ob primerjavi vseh pravljic in njihovega jezika boste odkrili presenetljive podobnosti in razlike.

Za boljše poznavanje samega sebe in svojih korenin se ni odveč seznanjati s kulturno dediščino lastnih prednikov in naših sosedov oziroma nekdanjih sodržavljanov.

 

Za vse informacije in naročanje knjig v večji količini nas lahko pokličete na številko 01 232 98 92 ali nam pišete na naslov: zalozba@linguarus.si

Naročeno ali kupljeno knjigo lahko osebno prevzamete v naši prodajalni na naslovu Medvedova cesta 17, v Ljubljani. 

Pokličite nas kadar koli: 386(0) 590 102 20

Maryna's Quilt Studio


Izdelki v tehniki patchwork, ki jih izdelujemo po posebni metodi, podedovani od predhodnih generacij, so nepogrešljiva darila za posebne priložnosti in pomemben statusni simbol. Nastanejo z združevanjem manjših koščkov blaga v večje vzorce, kar sodi med najstarejše tehnike šivanja.

Ameriški tkani bombaž

Prostoročno prešivanje (quilting)

Sukanci Madeira

Polnila in stabilizatorji

Strojne igle

Šiviljski pripomočki

Priročniki za šivanje

Gobelini

Okrasni trakovi

Jersey

Prejice Madeira Mouline

Darilni boni

Gumbi in obrobni trakovi

Flanela

Obiščite studio
Prodajamo visoko profesionalne šivalne stroje
Nič se ne more kosati z Bernino.
Izvedite več
Maryna‘s
Quilt studio
Maryna‘s
Gifts
Šivalni stroji
Bernina
MARYNA’S QUILT STUDIO & MORE, Vse pravice pridržane, © Copyright 2022   |    Pogoji poslovanja   |    Reklamacije in vračila   |    Garancije